Ședința Consiliului Raional Criuleni din 18 martie – contramandată (doc)

Președintele raionului Criuleni, Pavel Spînu, a semnat dispoziția 46-AB din 16.03.2020 prin care a contramandat ședința preconizată miercrui, 18 martie, a Consiliului Raional.

Disp sed contram

Dacă în dimineața zilei se mai admitea desfășurarea ședinței cu un număr redus de participanți, pe parcursul consultărilor publice, începute luni, la ora 10.00, după două telefoane de la Cancelaria de Stat în adresa autorităților raionale, decizia de contramandare a fost luată, drept temei fiind situația alarmantă privind numărul infectaților de Coronavirus. Colac peste pupăză, chiar în timpul conusltărilor, vicepreședintele Oleg Ogor a anuțat că i-a parvenit un mesaj prin care a fost anunțat că s-ar fi constatat primul caz de infectare în raionul Criuleni. Și Ghenadie Cazacu, consilier, și-a expus părerea despre necesitatea de a contramanda ședința de miercuri, întrucât ar fi fost informat de colegii de fracțiune, că ei nu vor veni la ședință, în contextul rigorilor și restricțiilor impuse de Guvern și apelurilor ”Stați acasă!”

Pentru ședința de miercuri, 18 martie, 2020, erau pregătite 33 proiecte de decizie. Consilierii au examinat în consultări o bună parte din ele, dar, după cum a spus Diana Rusu, secretarul consiliului, când va fi clară data următoarei ședințe, se vor organiza iarăși consultări publice, la care să se discute și alte proiecte, dacă vor mai parveni până atunci. Ivan Lungu, șeful Direcției Construcții, a fost de părerea că o amânare a ședinței va duce la o tergiversare a lucrărilor preconizate la drumuri, data fiind procedura de achiziții mai lungă, însă pericolul epidemiologic a prevalat.

Apropo, la consultările publice au participat 19 persoane, inclusiv câțiva consilieri raionali, șefi de secți și direcții, ambii vicepreședintți și președintele raionului, secretarul raionului, alți funcționari, iar sala mare a permis păstrarea între ei a distanței sociale recomandate de minim 1 m.

P00316-100158

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *