CriuleniEst-CurierSportiv

Sărbătoarea fotbalului distractiv

Original, interesant, captivant a fost organizată la 1 decembrie, pe stadionul din Cruglic, Criuleni, sărbătoarea fotbalului distractiv pentru copii, conform programului Open Fun Football Schools 2016 (OFFS-2016).

dsc_0110

Potrivit informației puse la dispoziție de Viorel Grițco, instructorul OFFS, la manifestare s-au adunat peste 100 de copii de 7-11 ani, elevi ai Liceului Teoretic Cruglic.

După ce copiii, impreună cu profesorii-antrenori au ascultat solemn imnul de stat, cu privirile spre Tricolorul arborat, Nadejda Burciu, directoarea instituției, i-a salutat călduros, dorindu-le succese şi distracție fotbalistică pe cinste!

La început, conduşi de profesoara-instructor Natalia Onofrei, fetițele și băieții, în ritm de gimnastică sportivă, au executat câteva exerciții de încălzire. Principalul dirijor al sărbătorii sportiv-distractive, Viorel Grițco, dă start competițiilor  pentru  echipele profesorilor Mihai Iațco, Igor Bacal, Iurie Arseni, Zinaida Grama. Unii pornesc să dribleze cu mingile printre jaloane, alții încep loviturile baloanelor pe poartă, ceilalți, împărțiți în câte două echipe, se întrec cine mai bine joacă fotbal distractiv.

dsc_0024

La o margine de teren Eugenia Florica, specialist superior al Biroului Siguranța Copiilor al Inspectoratului de Poliție Criuleni, locotenent major, informează un grup de copii despre regulile comportării în stradă și siguranței personale. Urmează comanda dirijorului sărbătorii fotbalului distractiv de a demonstra exercițiul «trenuțul vesel». Copiii se agață de hăinuțe unul după altul și pornesc jocul  «trenuțului», acompaniaţi de o melodie veselă, șerpuind ca locomotiva urmată de vagonete. Toți veseli, zâmbesc  și îndeplinesc indicațiile profesorilor-antrenori. De la un exercițiu se trece la altul. Unii cântă cu cuvinte din cunoscute cântece pentru copii, alții râd, puțin obosiți, dar veseli…

Efortul a fost apreciat  – copiii au primit cadouri: mingi , dulciuri și chifle.

dsc_0084

Viorel Crițco, instructor OFFS Criuleni declară:  «Noi am  mai organizat așa sărbători distractive în satele Hârtopul Mic, Boșcana, Mașcăuți, Cimișeni. Pe 10 decembrie urmează să desfășurăm o manifestație și la Dubăsarii Vechi. Proiectul din cadrul Open Fun Footbal Schools Moldova este susținut de Federația Moldovenească de Fotbal și organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca din anul 2006, iar principalele obiective sunt promovarea fotbalului printre copii în toate regiunile Moldovei și acordarea unei asistențe metodice și tehnice asociațiilor, cluburilor și școlilor de fotbal».

Viorel Grițco a ținut să mai menționeze contribuția și ajutorul sponsorilor sărbătorii fotbalului distractiv Ion Popa, președintele Asociației de consum din Cruglic, Gheorghe Bocan, directorul SRL «Dudan Service», Gheorghe Feodorița, directorul magazinului «Supraten» din Cruglic, și Marcel Grițco, liderul GT «Grițco Marcel».

Valeriu TURTA

Foto de autor

În imagini: segvențe de la eveniment

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button