Finanțe

Salariul minim în construcții a fost majorat cu 1185 lei 

Lucrul în contrucții e mai plătit

 Din 5 ianuarie 2022,salariul mediu pentru angajații din domeniul construcțiilor este de 14.359 lei, cu 3.402 lei mai mult, față de anul 2021. Salariul minim a fost stabilit în mărime de 5.000 de lei, cu 1185 de lei mai mult decât salariul minim anterior, care era de 3.815 lei. Salariul se aplică pentru toți angajatorii și salariații din ramură, indiferent de apartenența la patronat și/sau sindicat.

 Astfel prevede  Acordului de Modificare a Convenției Colective în Ramura Construcțiilor pentru anii 2018 – 2022, discutat în cadrul ședinței Comisiei de ramură pentru consultări și negocieri colective în domeniul construcțiilor.

   Documentul a fost semnat de către vicepremierul Andrei Spînu și partenerii sociali: Federația Sindicatelor de Construcții și Industria Materialelor de Construcții „SINDICONS”, Federația Patronală a Constructorilor Drumarilor și a Producătorilor Materialelor de Construcție „CONDRUMAT” și Federația Patronatului din Construcții și Producerea Materialelor de Construcții „FPCPMC”.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button