Est-CurierSocial

Reguli de urmat pentru vacanța în siguranță a copiilor

Secția Situații Excepționale Criuleni vine cu un șir de recomandări pentru copii și părinți în vederea evitării situațiilor de risc în vacanța de vară.

Pentru a preveni incendiile pompierii recomandă copiilor să evite jocul cu sursele de aprindere, să nu dea foc gunoiului menajer și să se abțină de la aprinderea rugurilor și grătarelor.

Odată cu încălzirea temperaturilor de afară mulți copii optează pentru scăldatul în bazinele acvatice. În acest sens, salvatorii îndemnă părinții să monitorizeze strict micuții și să nu le permită să meargă nesupravegheați la lacuri și râuri.

Totodată, salvatorii atenționează:

Se interzice înotul după zonele delimitate ale plajelor, precum și scăldatul în zonele neamenajate, cu relief necunoscut al albiei bazinului acvatic, plonajul în apă de pe bărci, poduri și dane, scăldatul pe timp de furtună și în condiții meteo nefavorabile!

O atenție deosebită se va acorda copiilor care aleg să se joace în grup. Aici, salvatorii le recomandă să nu meargă în locuri necunoscute în prejma șantierelor de construcție, clădirilor părăsite sau a stațiilor electrice. Jocul în astfel de locuri poate fi periculos pentru viața și sănătatea acestora.

Îndemnăm părinții și bunicii să le vorbească copiilor despre riscuri și pericolul jocului cu obiecte necunoscute, întrucât acestea se pot dovedi a fi periculoase. În acest sens, salvatorii îndeamnă maturii să fie conștienți că micuții ar putea găsi muniții și proiectile neexplodate care mai pot fi întâlnite în anumite spații din prejma localităților. În astfel de cazuri, cel mai indicat ar fi ca oamenii sa apeleze serviciile de urgență și nici într-un caz să nu le atingă, pentru a evita traumatizarea și riscul explodării.

Le dorim tuturor copiilor, dar și părinților, o vacanță de vară interesantă, creativă și activă, plină de emoții si experiențe pozitive. Și cel mai important – o vacanță în siguranță!

Tudor PORUBIN, ofițer SP a SSE Criuleni, locotenent al s/i 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button