CriuleniPolitic

Raionul Criuleni iar rămâne fără președinte…

 La ședința extraordinară din 18 noiembrie 2022, ora 16.45 s-au prezentat 20 din 33 consilieri ai raionului Criuleni. Pe ordinea de zi erau 18 chestiuni. Ședința a fost prezidată de consiliera Natalia Bujor- Efros. De la bun început au fost audiate rezultatele comisiei de anchetă și s-a luat act de Notificările Cancelariei de Stat din 4 și 7 noiembrie 2022. Apoi 17 consilieri au votat pentru abrogarea deciziei CR Criuleni din 20 decembrie 2019.  Astfel cu același număr de voturi cu care a fost învestit, 17 consilieri au decis să-i retragă mandatul de președinte lui Pavel Spînu.

Acesta, la 16 noiembrie, după o absență de aproape două luni  și-a reluat activitatea, pentru că Judecătoria Criuleni la 15 noiembrie 2022 a suspendat executarea actelor administrative – a deciziei Consiliului Raional Criuleni nr. 6.1 din 02.09.2022 ”Cu privire la instituirea comisiei de anchetă și suspendarea din funcție a președintelui raionului”; executarea deciziei Consiliului Raional Criuleni nr. 9.1 din 10.10.2022 ”Cu privire la examinarea notificării OT Chișinău a Cancelariei de Stat nr. 1304/OT4-1126 din 23.09.2022”, executarea deciziei Consiliului Raional Criuleni nr. 10.1 din 14.10.2022 ”Cu privire la numirea unui suplinitor al atribuțiilor președintelui raionului”. 

Reprezentanții Cancelariei de Stat veniți al Criuleni în ziua de 15 noiembrie 2022, când urma să aibă loc o nouă ședință a consiliului raional la care s-au prezentat 25 consilieri, au avut discuții foarte aprinse cu aleșii raionului Criuleni cărora le-au amintit că președintele raionului poate fi numit cu majoritatea de voturi a celor prezenți la ședință, dar pentru demisie sunt necesare voturile majorității consilierilor incluși în liste. În cazul dat, Spînu ar putea fi demis cu votul a 22 consilieri.  

Decizia din 18 noiembrie va intra în vigoare după publicarea în  Registrul de Stat al Actelor Locale. 

Din surse neoficiale am aflat că la 23 noiembrie ar putea fi convocată o altă ședință extraordinară pentru a alege un alt președinte al raionului Criuleni. 

Știrea se actualizează.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button