Est-CurierPolitic

Raionul Criuleni are președinte nou

Sâmbătă, 6 mai,  blogherul Veaceslav Burlac a fost ales, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului raional Criuleni, în funcția de președinte al raionului, cu 25 voturi pro, după ce Iurie Andriuța, care se află în arest, bănuit de acte de corupție, și-ar fi dat demisia.

Burlac

Apropo, pentru candidatura lui au votat aceiași consilieri, care cu aproape doi ani în urmă l-au votat pe Iurie Andriuța, împotrivă pronunțându-se consilieri  aleși pe listele PN, PSRM și PLDM. Astfel,  Veaceslav Burlac a devenit dublu succesor al lui Iurie Andriuța, anterior preluându-i funcția de președinte al Organizaţiei Teritoriale Criuleni a PDM, incompatibilă cu statutul de președinte al raionului.

Noul președinte are 43 de ani, este originar din Slobozia Dușca, a absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender, a activat la Spitalul raional Criuleni, ulterior și-a făcut studiile la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Are domiciliu și afacere în Chișinău.

Pe blogul său de pe vox.publika.md. Veaceslav Burlac spune că este moldovean și își iubește ţara în care s-a născut. „Urăsc naţionalismul, xenofobia şi trădarea omenească” – așa se descrie proaspătul președinte de raion.

Info “E.C.”

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button