Prin tragere la sorţi, Sf. Andrei Rubliov a ajuns la Dubăsarii Vechi

În Vacanţa Mare copiii ce frecventează Școala Duminicală de pe lângă biserica «Sfântul Arhanghel Mihail» din Dubăsarii Vechi au plecat cu câte un sac de impresii. Înainte de a expune spectatorilor lucrările realizate pe parcursul anului de studii au avut un prilej de a vizita capitala.

IMG_1575 Dub Vechi 2

Preoteasa Maria Muravschi zice că programul excursiei a fost amplu și s-a ţinut cont de particularitățile de vârstă și interesele discipolilor. Aceştia au fost la Grădina Zoologică, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, s-au distrat pe terenul de joacă pentru copii din Scuarul Catedralei, s-au închinat icoanelor în biserica cu hramul «Nașterea Domnului». În Grădina Publică au făcut poze lângă monumentul lui Ștefan cel Mare şi la havuz.

Peste o săptămână a urmat festivitatea de totalizare a activităţii Școlii Duminicale. Pe parcursul unui an de studii micii dubăsăreni au aflat tainele lumii spirituale, dar și măiestria penelului. Vera Halupa, profesoara de pictură, i-a ghidat prin lumea artei plastice, ajutându-i să-şi dezvolte aptitudinile native.  Alexandru Dormenco, directorul magazinului «Art Atribut» din or. Chișinău, pe parcursul întregului an i-a asigurat cu toate materialele necesare pentru pictură, căci copiii din sate nu au posibilităţi financiare pentru a achiziţiona vopsele, penele și şevaleturi. Vernisajul desenelor copiilor a demonstarat că investiţia a fost reuşită.  De altfel, în acea zi, prin tragere la sorţi din rândul pictorilor iconografi a fost selectat şi tutorele Şcolii Duminicale. Astfel Sf. Andrei Rubliov va fi patronul spiritual al şcolii și al acestor copiii, care încearcă să perceapă arta frumosului prin pictură.

E. Alexei

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *