(Video) Primele slujbe au avut loc în subsolul viitoarei biserici din lemn din or. Criuleni

Biserica din complexul parohial de pe teritoriul Spitalului Raional Criuleni a început a oficia slujbe religioase.

La finele anului 2019, pe data de 30 decembrie, când se sărbătoreşte „Sf. Proroc Daniel”, parohul  bisericii Ion Ţuţuianu a oficiat prima liturghie în Complexul parohial care se construieşte aici, a cărui autor este. Complexul este denumit în cinstea Sfîntului Arhangheli Mihail, serbat pe data de 21 noiembrie, iar paraclisul de la demisol poartă numele „Fericita Maica Matroana de la Moscova”.

P00119-102849

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns la a doua etapă. Suntem aproape de jumătate cu construcţia pereţilor din bârne din lemn. Trebuie să continuăm, în pofida celui mai sensibil punct – cel financiar. Avem de procurat a doua partidă de lemn, ca să putem aduce la bun sfârşit construcţia”, s-a referit preotul la lucrarea pe care a iniţiat-o şi o dirijază.

Dumnealui menţionează, că cei care doresc să contribuie la edificarea acestui complex parohial, îl pot contacta personal sau pot utiliza rechizitele bancare pentru transferuri.

Rechizitele bancare la BC Moldindconbank S.A. MDL Banca Benefeciară: BC Moldindconbank SA fil Criuleni COD BĂNCII : MOLDMD 2X340 IBAN: MD19ML000000002251440311 Beneficiar : Comunitatea Religioasă Parohia cu Hramul Sfîntul Arhanghel Mihail din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, din Or.Criuleni. Codul fiscal: 1016620005337

„Acest edificiu este pentru toată comunitatea, pentru beneficiul pacienţilor care vin să se trateze la spital din două raioane. Pe viitor vrem să facem alături un mic muzeu în aer liber, să înfrumuseţăm zona şi parcul cu răzoare, cu permisiunea celor care îl administrează” – a spus parohul.

P00119-103102

Imagini video si foto: slujba religioasă de Botezul Domnului, 19 ianuarie 2020.

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *