Primele contracte au fost atribuite

Reparaţia holului primăriei Criuleni, nivelul I şi II, va costa bugetul 120 de mii de lei. Oferte la licitaţie au prezentat trei agenţi economici din Criuleni: „Rioli”, „Misigazcon” şi „Crioleal-com”. Contractul a fost atribuit săptămâna trecută firmei „Crioleal –Com”, care s-a angajat să execute lucrările contra sumei de 119 331 lei, celelalte două firme estimând executarea caietului de sarcini cu 121 312 lei şi, respectiv, 124 383 lei.

DSCN4613

Informaţia a fost confirmată de către Mihail Zolotco, specialist pentru construcţii în primăria Criuleni, care a spus că nu există nici un conflict de interese în cazul licitaţiei, or,  firma care a câştigat este proprietatea unui funcționar de rang raional, însă, acum este administrată de fiul acestuia.

– Noi ştim şmecheriile la care recurg unii antreprenori ca să câştige licitaţiile. Mai întâi propun cel mai mic preţ, după care se fac că apar lucrări neprevăzute şi se mai încheie contracte adiţionale, cum a fost în cazul grădiniţei „Spicuşor” şi altor obiecte. În acest caz am spus: atât, nici un fel de contract adiţional, acestea sunt lucrările şi aceştia sunt banii! Nici un ban mai mult!”,  – ne asigură primarul Dumitru Simon, referitor la acest subiect.

Din suma menţionată, potrivit lui Mihai Zolotco, firma câştigătoare va trebui să schimbe uşile de la intrare, să schimbe pardoselile pe scări şi pe holuri, să schimbe geamurile holului, să schimbe corpurile de iluminare, să lustruiască placajele de pe pereţi şi tavan şi să le vopsească cu vopsea polimerică, alte lucrări.

O altă licitaţie, ne infiormează Mihai Zolotco, a vizat procurarea unui cazan pentru încălzirea grădiniţei „Spicuşor”. Consilierii locali au alocat pentru acest scop 75 mii lei din economiile făcute de grădiniţă. În baza cererii de oferte o firmă din capitală s-a angajat să pună la dispoziţie şi să instaleze cazanul cu 56 mii 900 lei. La licitaţie au participat şase firme.

S. Cernov

Imagine: muncitorii  s-au apucat de treabă

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *