Primăvara dictează regulile de salubrizare

 Un apel către toţi şefii serviciilor desconcetrate din raion a făcut şeful-adjunct al Cancelariei de Stat pe r. Criuleni, Victor Brânza, la şedinţa lunară a colegiului serviciilor desconcentarte, pe care a ţinut-o azi, 5 aprilie. Întrucât, spunea el, mai în glumă, primăvara „a venit pe neaşteptate”, iar Paştele e aproape şi timp pentru pregătiri este puţin, a invitat toată lumea să iasă la curăţenie în oraş.P80405-104105

 

Funcţionarii au fost chemaţi să lase birourile şi să dee o mână de ajutor serviciului de salubrizare criulenean care, spunea şeful acestuia, Ghenadie Panfilii, se confruntă şi cu lipsa de angajaţi, şi cu insuficienţă de tehnică. „Vă rog, dacă aveţi nevoie de un tractor sau o maşină pentru evacuarea gunoiului, să mă contactaţi cel puţin cu două ore înainte, ca să pot gestiona situaţia”, spunea şeful serviciului comunal.

Acesta a mai informat că întreprinderea pe care o gestionează este responsabilă de amenajarea a patru străzi din Criuleni, dintr-un capăt în altul: 31 August, Ştefan-cel-Mare, Orheiului şi Viilor, şi de salubrizarea  a două bulevarde – Biruinţa şi Eminescu. În celelalte locuri, este binevenită implicarea cetăţenilor. Victor Brânza a întrebat, dacă întreprinderea va reuşi să evacueze toate gunoaiele adunate de voluntarii care participă la curăţenia de primăvară, iar Ghenadie Panfili a răspuns, că, din practica altor ani, chiar dacă serviciul comunal va strânge totul, neapărat se va găsi cineva, care în noaptea de sâmbără spre duminică va scoate gunoiul din curte la drum. „Vă invit duminică dimineaţa cu mine să mergem prin Criuleni şi o să vă convingeţi!”, a spus Panfili. Unii şefi au fost de părere că în Criuleni se face curăţenuie rău, iar alţii că şi oamenii sunt neglijenţi, iar drept exemplu de curăţenie Anatolie Grajdian, funcţionar la Inspecţia Ecologică, a invocat satele raionului Dubăsari şi or. Dubăsari, în care, vorba lui „nimeni nu aruncă pe jos o hârtie!”.

P80405-115654
Şi primăria Criuleni a invitat locuitorii să iasă la curăţenie, plasând apeluri în locurile publice şi în scările blocurilor. Orăşenii sunt îndemnaţi să anunţe întrepinderea comunală despre data şi ora când au de gând să se copereze pentru o clacă, şi dacă au nevoie de transport pentru evacuarea gunoiului, să-l solicite.

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *