Est-CurierInternațional

Preşedintele Poloniei, aflat azi la Chişinău, anunţă acordarea unui credit fără dobândă Republicii Moldova

Aflat în vizită la Chişinău, pe data de 21 martie, Andjei Duda, Preşedintele Poloniei, a declarat, la finalul întrevederii cu Preşedinta  Repubicii Moldova, Maia Sandu, că Polonia va acorda Republcii Moldova un credit fără dobândă în sumă de 20 mln Euro, pentru a face faţă situaţiei dificile în care s-a pomenit Moldova, din cauza agresiunii Federaâiei Ruse asupra ţării vecine, Ucraina. 

Maia Sandu a spus, printre altele, că relaţiile economice ale Moldovei au suferit foarte mult din cauza războiului din ţara vecină, or, Ucraina este un partener comercial important pentru ţara noastră. În plus, criza gazelor, care este una mondială, afectează serios populaţia Republicii Moldova. La aceste probleme se mai adaugă şi situaţia dificilă în care s-au pomenit cetăţenii Ucrainei, care sunt nevoiţi să-şi salveze vieţile, căutând adăpost inclusiv în ţara noastră. 

La rândul său, Andjei Duda, Preşedintele Poloniei, a mulţumir cetăţenilor Republicii Moldova pentru ajutorul acordat refugiaţilor din Ucraina, ceea ce, în opinia Preşedintelui, „va contribui la stabilirea unor relaţii de bună vecinătate” pe viitor. 

„Şi Polonia împarte cu cetăţenii ucraineni pâinea şi acoperişul în aceste zile, îi sprijină ca să poată supravieţui, ca apoi să aibă posibilitatea să decidă ei, cetăţenii, calea pe care vor să se dezvolte ţara lor liberă” – a spus Duda. 

Pentru că înţelege problemele despre care a discutat cu preşedinta Maia Sandu, cauzate de pereclitarea exporturilor, importurilor şi de criza gazelor, care este un trend mondial, Andjei Duda a spus că va acorda ţării noastre un credit fără dobândă, care va ajuta cetăţenii din R. Moldova să se descurce în această perioadă dificilă. Totodată, Preşedintele Poloniei a menţionat că şi ţara sa se confruntă cu un şir de provocări, dar în pofida acestui fapt, va susţine aspiraţiile Republcii Moldova în tendinţa ei de a deveni ţară candidat, iar ulterior şi ţară  membră a Uniunii Europene. 

 

Foto: captură video

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button