Porumbeii Păcii, în schimbul unui surâs

 Circa 35 de copii şi tineri au mers sâmbătă, 20 septembrie, prin locurile publice ale oraşului Criuleni şi au împărţit porumbei coloraţi din hârtie, confecţionaţi de către discipolii Centrului de zi „Speranţa”, Centrului „UNIT” şi AO „FCPS” – grupul de tineri autoreprezentanţi.

Suris de pace

Acţiunea a avut scopul de a informa criulenenii şi oaspeţii oraşului despre celebrarea în lume a „Zilei Internaţionale a Păcii”, eveniment serbat concomitent în mai multe localităţi ale Republicii Moldova.

Copiii le spuneau trecătorilor că „Pacea începe cu un surâs”, le dăruiau câte un porumbel şi în schimbul cadoului îi rugau să scrie pe o coală de hârtie ce este, în viziunea lor, pacea.

„Scopul acţiunii a fost promovarea păcii şi liniştii în sufletele tuturor. Ne dorim ca pacea să predomine peste tot, în casele oamenilor, în gândurile lor, în relaţiile dintre ei. Copiii şi tinerii din acest grup de voluntari au fost convinşi că fac un lucru nobil, important, pentru că ce poate fi mai important decât pacea?” – a spus Ala Ianenco, coordonator al grupului de autoreprezentanţi în cadrul AO „FCPS”.

suris 9

Iniţiatoarea celebrării „Zilei Internaţionale a Păcii” la Criuleni a fost voluntara din Statele Unite Ann Larrow, care a spus că se simte mândră şi fericită că a putut să unească eforturile a câteva instituţii din oraş şi să marcheze o zi atât de importantă, în viziunea sa. Totodată Ann a subliniat că este foarte important că şi tinerii cu dizabilităţi au participat la acest eveniment, au fost văzuţi şi apreciaţi pozitiv de către comunitate, ba chiar ei au fost cei, care au adus cele mai multe zâmbete pe feţele oamenilor, datorită bunăvoinţei lor, sincerităţii şi capacităţii de a transmite emoţii pozitive celor din jur.

S. Cernov

În imagine: participanții la Ziua Păcii

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *