Social

Pompierii au desfăşurat azi aplicaţii. Află unde şi cu ce scop

Dacă aţi auzit azi sirenele pompierilor şi v-aţi gândit că la Criuleni s-a iscat vreun incendiu, aflaţi că aţi greşit. 

La data de 11.06.2021 în jurul orei 09:00, întreg efectivul Secţiei Situaţii Excepţionale Criuleni, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliţie Criuleni, au participat la un exercițiu departamental. Locaţia care a fost convenţional în pericol a fost Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și cu dizabilități „Alexandra Grajdian” din or.Criuleni.

După cum ne-a informat Vadim Popovici, ofiţer superior al Serviciului Pompieri al Secţiei Situaţii Excepţionale Criuleni, loc. major, exercițiul dat a fost o simulare a declanșării unui cutremur de pământ cu izbucnirea unui incendiu. La aplicaţie au participat 16 angajaţi ai SSE Criuleni și 2 echipaje de poliție din cadrul IP Criuleni în componența a angjaţi, rolul cărora a fost menținerea ordinii publice. Scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea procesului de reacţionare operativă la declanșarea situațiilor de urgență și excepționale, salvarea vieților omenești și a bunurilor materiale. Obiectivele exerciţiului sunt evaluarea desfășurării intervenției și ridicarea capacității efectivului de trupă la locul declanșării situațiilor excepționale.

Imagini de la eveniment:

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button