Polițiștii dubăsăreni pun accent pe profilaxie

Angajații Inspectoratului de Poliţie Dubăsari sunt antrenați întro campanie de  prevenire a furturilor roadei noi  din depozite, de tehnică agricolă, precum și alte bunuri materiale.

Cetațenii primesc recomandări însoțite de explicații sugestive cu privire la modalitățile de prevenire a acestui tip de infracțiuni și recomandări:

-Alegeţi acele încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

– Asiguraţi-vă uşile cu două sisteme de închidere şi utilizaţi-le pe amândouă! (timpul suplimentar necesar infractorului să deschidă două sisteme, de multe ori îl descurajează)

– Pentru uşile metalice, se va urmări ca acestea să aibă şildurile îngropate sau inel de protecţie (pentru a nu putea fi prinse cu obiectele folosite de infractor ca să smulgă butucul)!

– Montaţi sisteme de alarmă conectat la o agenție de pază!

– Instalaţi un dispozitiv de supraveghere video a perimetrului .

Polițiștii spun că respectarea acestor măsuri minime de prevenție vă poate ajuta să vă protejați bunurile proprii de acțiunile infractorilor, având în vedere faptul că prejudiciile create de aceștia sunt foarte greu de recuperat. De cele mai multe ori, hoții, chiar dacă sunt identificați, nu au posibilități de a  despăgubi pătimitul.

Angajații Inspectoratului de Poliţie Dubăsari atenționează că în cazul în care integritatea corporală, viaţa, sau proprietatea vă sunt în pericol sau ați devenit pradă infractorilor, anunțați Poliţia la numărul 112 sau 0248-55234 şi depuneţi o sesizare, în care să descrieţi cele întâmplate, la cea mai apropiată secţie, sector sau post de poliţie.

În imagine: depozitIP Dubasari la elevator

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *