Est-CurierPolitic

Polițiștii de frontieră au învățat să opereze cu drone

La 20 ianuarie 2023, angajații Poliției de Frontieră, pregătiți anterior în calitate de formatori în domeniu, au desfășurat un curs de operare a aeronavelor fără pilot la bord, de tip aripă fixă, în cadrul căruia nouă polițiști de frontieră și-au îmbunătățit capacitățile de pilotare ale acestora.
Cursul a fost accesibil și unui număr de 10 angajați ai IGP, BMA, IGC și IGSU. Angajații celorlalte subdiviziuni ale MAI au avut statut de observatori, în acest sens familiarizându-se cu activitatea de operare a dronelor și pentru un ulterior transfer de inițiativă.
Viitorii operatori de drone au studiat specificațiile tehnice ale sistemului de aeronavă fără pilot la bord (UAS) Songbird, operațiunile de bază ale zborului, planificarea misiunilor, modul de control al zborurilor, modul de operare a stației de control la sol și desigur noțiuni din avionică.  
Potrivit comunicatului instituției, una dintre prioritățile Poliției de Frontieră rămâne implementarea celor mai moderne și inovatoare tehnologii pentru a oferi cele mai bune servicii de control și supraveghere a hotarelor Republicii Moldova, pentru siguranța cetățenilor.
 
Imagini: border.gov.md.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button