CriuleniIncidente

Poliţia anchetează furtul din depozitul unui antreprenor criulenean. Vezi ce s-a pierdut

După Crăciun, un antreprenor din Criuleni s-a pomenit cu depozitul golit. Avea omul răsărită și porumb pe care le-a pregătit pentru export, și când a intrat să vadă care e starea de lucruri, a rămas perplex. „S-a rărit” și răsărita, și porumbul „a ieșit” din hambar.

A alertat forțele de ordine și a descoperit că „gaura șoarecelui” trece prin gardul unei unități alimentare din vecinătate, unde antreprenorul cu echipa sa obișnuiau să servească prânzul. Indignarea acestuia e legată mai mult de obrăznicia cu care a fost furat, în viziunea lui, de către cei care-i zâmbeau la masă, decât de pierderea materială pe care o suportă. Deși și aceasta e impunătoare, căci e vorba de cca 20 tone de floarea-soarelui care acum se vinde pe piață cu 10 lei kg, iar cantitatea de porumb încă se identifică.

În raionul Criuleni au fost înregistrate și în anii precedenți spargeri de depozite, săvârșite de persoane mai puțin școlite, dar așa discreditare a bunului nume încă nu s-a pomenit. Ancheta e în derulare.

De altfel, în săptămâna 3-10 ianuarie 2022, fiecare a cincea infracțiune din cele 699 înregistrate pe teritoriul RM de Poliția Națională, a constituit un furt. Au mai fost și  51 de escrocherii; 9 cazuri de jaf; 38 de acțiuni de huliganism; 32 de infracțiuni privind circulația ilegală a drogurilor; 31 de cazuri de violență în familie; 8 cazuri de viol; 6 acțiuni violente cu caracter sexual; 3 tentative de omor; 2 operațiuni ilegale cu arme, dar și alte infracțiuni, și 85 de cazuri de conducere a unității de transport în stare de ebrietate.

De asemenea, comunică echipa.md, în săptămâna precedentă au fost descoperite 16 crime, iar 88 de persoane anunțate în căutare au fost identificate.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button