Poetul ne vede și zîmbește

 La 14 februarie, 1935, s-a aprins o flacără, ce mai apoi a izbucnit într-un foc mare și a pătruns în inimile tuturor celor, care au avut norocul să sorbească din creația lui Grigore Vieru. Numele lui este sinonim cu bunătatea, omenia, mărinimia, conștiința naționala și cu Nemurirea.

DSCN3963

Duminică trecută în incinta Bibliotecii Publice pentru Copii din s. Oxentea, Dubasari, a fost organizată ora literară  ”Poetul ne vede și zâmbește”, consacrată marelui poet, Grigore Vieru. Au fost recitate poeziile măriei sale și audiate un șir de cântece, compuse pe versurile lui. Participanții au fost familiarizați cu viața  și creația poetului. Nu a lipsit nici victorina literară ”Eu sunt poetu-acestui neam” în cadrul  căreia au fost menționați cu diplome cei mai buni dintre cei mai buni elevi: Focșa Inga, Sandu Maria și Bordos Nicoleta.

Vieru, cel din conștiința nostră, cel ”Preschimbat în iarbă” ne va veghea mereu gândurile si faptele noastre, oricum ar fi timpurile – prin geruri, prin ceață, prin ploi. Omul și cetățeanul, Poetul și Titanul Vieru n-a murit, el a trecut în Nemurire. Citiți-i cărțile cu poezii și veți avea un vrednic călăuzitor, un bun prieten!

 Galina Bordos, șefa Bibliotecii Publice pentru Copii Oxentea

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *