CulturalDubăsari

Poetul ne vede și zîmbește

 La 14 februarie, 1935, s-a aprins o flacără, ce mai apoi a izbucnit într-un foc mare și a pătruns în inimile tuturor celor, care au avut norocul să sorbească din creația lui Grigore Vieru. Numele lui este sinonim cu bunătatea, omenia, mărinimia, conștiința naționala și cu Nemurirea.

DSCN3963

Duminică trecută în incinta Bibliotecii Publice pentru Copii din s. Oxentea, Dubasari, a fost organizată ora literară  ”Poetul ne vede și zâmbește”, consacrată marelui poet, Grigore Vieru. Au fost recitate poeziile măriei sale și audiate un șir de cântece, compuse pe versurile lui. Participanții au fost familiarizați cu viața  și creația poetului. Nu a lipsit nici victorina literară ”Eu sunt poetu-acestui neam” în cadrul  căreia au fost menționați cu diplome cei mai buni dintre cei mai buni elevi: Focșa Inga, Sandu Maria și Bordos Nicoleta.

Vieru, cel din conștiința nostră, cel ”Preschimbat în iarbă” ne va veghea mereu gândurile si faptele noastre, oricum ar fi timpurile – prin geruri, prin ceață, prin ploi. Omul și cetățeanul, Poetul și Titanul Vieru n-a murit, el a trecut în Nemurire. Citiți-i cărțile cu poezii și veți avea un vrednic călăuzitor, un bun prieten!

 Galina Bordos, șefa Bibliotecii Publice pentru Copii Oxentea

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button