Plus 11 cazuri noi în r. Criuleni pe parcursul zilei de 13 iunie

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, în r. Criuleni au fost înregistrate alte 11 cazuri noi de  Covid-19.

În aşa fel, numărul cazurilor active la data de 13 iunie 2020 (în tratament) a ajuns la 80.

covid pe sate

De la începutul epidemiei, în raion s-au înregistrat 5 decese şi 91 de persoane însănătoşite. În total, până azi, au fost testaţi pozitiv 176 de locuitori ai raionului (datele mnisterului arată 178).

Astăzi, 13 iunie, 2020, în Republica Moldova au fost înregistrate 366 cazuri noi de Covid-19 (din 1722 de teste) şi 13 decese, cauzate de complicaţiile declanşate de virus.

Din numărul celor nou depistaţi, 14 sunt medici, 12– asistenţi medicali, 3 – felceri şi 8 lucrători auxiliari.

covid doctori

Numărul total al persoanelor testate pozitiv în R. Moldova a ajuns în aşa fel la 11 459. Din ei 6421 persoane s-au tratat de infecție, iar 398 au decedat din cauza COVID-19.

378 de pacienţi se află azi în stare gravă, iar 23 au nevoie de respiraţie asistată.

Hotărâre nr. 15 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate publică din 12 iunie 2020, impune respectarea în continuare a măsurilor de diminuare a răspândirii infecţiei.

Se prelungeşte până la 30 iunie 2020 inclusiv, sistarea activităţii Centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale, cu excepţia Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii şi Centrului Republican Experimental de Protezare Ortopedie şi Reabilitare (servicii de intervenţie timpurie şi reabilitare medicală în ambulatoriu).

Se interzice, până la data de 30 iunie 2020, aflarea persoanelor în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane.

Respectarea distanţei sociale/fizice de 1 (unu) metru rămîne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice. Cetăţenii de la 63 de ani sunt îndemnaţi să stea acasă, să nu se afle în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă.

Este interzisă aflarea pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

Se recomandă persoanelor de orice vârstă, de a evita aflarea, fără necesitate stringentă, în spaţii închise (spaţii comerciale, spaţii de prestare a serviciilor, săli de sport şi fitness, clădiri administrative etc.), pieţe comerciale, unităţile de alimentaţie publică, transportul public.

Sursa: msmps.gov.md

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *