Plecarea la Moscova a costat-o o bătaie zdravănă şi dormitul pe la vecini

De fapt, argumentul pumnului era la ordinea zilei în casa lui Nicolae P. şi Zinaida D. din satul Măşcăuţi.

Nimic nu s-a schimbat în comportamentul bărbatului nici după trei luni, timp în care femeia s-a aflat la muncă în Federaţia Rusă. Revenind acasă, aceasta a fost luată la pumni şi fugărită din propria-i casă, ajungând astfel să înnopteze împreună cu copiii pe la vecini.

Relaţiile dintre cei doi au ajuns în vizorul poliţiei după ce Zinaida D. decisese să se întoarcă la Moscova. Vestea l-a înfuriat şi mai mult, astfel că după ce a servit mai multe pahare de alcool concubinul ei a încercat să-i blocheze drumul… cu pumnii, evident. Intenţiile femeii de a depune pe numele lui o cerere la poliţie i-au lezat orgoliul şi mai mult, a tăbărât sălbăticeşte asupra ei, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii şi picoarele peste diferite părţi ale corpului. Pentru infracţiunea săvârşită procurorul a solicitat aplicarea pedepsei sub formă de 1 an închisoare în penitenciar de tip semiînchis cu suspendrea executării pe un termen de probă de doi ani. Avocatul inculpatului a pledat pentru aplicarea clientului său a unei pedepse mai blânde, ţinând cont că acesta s-a căit sincer de cele comise.

Luând în consideraţie circumstanţele cauzei, instanţa de judecată a ajuns la concluzia că reeducarea şi corectarea inculpatului Nicolae P. va fi posibilă numai prin aplicarea în privinţa lui a unei pedepse cu închisoarea, ca până la urmă să pună în aplicare prevederile art. 90 din Codul Penal, care stabileşte suspendarea executării pedepsei şi stabilirea unui termen de probă – 1 an.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *