“PLDM se purifică, se dezvoltă…”

 16 membri ai PLDM, funcţionari marcanţi din raionul Criuleni, inclusiv ex-preşedintele raionului Vitalie Rotaru, şapte consilieri raionali şi cinci primari, au renunţat la apartenenţa partinică, distribuind o declaraţie impresionantă la 30 noiembrie 2015.

Motivul acestei decizii este argumentat astfel:

„Considerăm că acțiunile pe care PLDM le promovează aduc rușine membrilor partidului și sunt distructive pentru viitorul european al țării. Noi nu putem fi părtași la manipularea cetățenilor cu discursuri populiste și la politica prin iresponsabilitate și inacțiune din Parlament.

Din cauza conducerii centrale a PLDM, țara este astăzi blocată și vulnerabilă. Iarna este aici, iar R. Moldova nu are un Guvern îndreptățit să asigure încălzirea gospodăriilor în lunile reci. Pentru asta, vina este numai și numai a PLDM. (…)

Reformele în țară stagnează, pentru că buneii noștri, celelalte partide, copiii noștri – toți așteaptă ca liderii centrali ai PLDM să declare în mod bărbătesc că au greșit și să se retragă pentru totdeauna din viața politică.  În schimb, liberal-democrații de la Chișinău se ascund după camerele de la televiziuni și după pancartele pline de ură ale unora dintre protestatari, pentru a-și justifica propria neputință”.

Solicitat de E. C, preşedintele organizaţiei raionale a PLDM, Ghenadie Cazacu, a comentat: “A fost şi pentru mine o surpriză declaraţia respectivă, dar partidul e un organism viu, care se purifică, se dezvoltă. Fracţiunea PLDM în consiliul raional Criuleni poate activa şi în absenţa acestor şapte consilieri care şi-au declinat calitatea de membru de partid. Bănuiesc, că oricum ei se vor implica în activitatea fracţiunii. E prematur să spunem cum vor proceda ulterior. Presupun că unii dintre semnatari nu au citit bine textul declaraţiei respective…”

De altfel, cu un an în urmă,  a fost distribuită o altă declaraţie, ce-i drept anonimă, care a fost adresată şi preşedintelui PLDM, Vlad Filat, prin care acesta era avertizat că persoanele pe care le-a promovat la cârma raionului discreditează partidul şi prin acţiunile lor vor duce la dispariţia acestuia. Mai mult chiar, unii tineri care au lucrat intens pentru promovarea partidului respectiv la apariţia acestuia, cu timpul s-au decepţionat şi s-au unit întro mişcare virtuală anti-PLDM.  Întrebat de ce nu s-a reacţionat la acea sesizare durută, Ghenadie Cazacu şi-a exprimat doar speranţa că formaţiunea politică va reuşi să se reabiliteze.

Declaratie PLDM 1PLDM declaratie

  E.  ALEXEI

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *