Cultural

Pictorii de la Coșnița au adunat plin coșul cu diplome

La Concursul Național de Pictură pentru elevii din Instituțiile de Învățământ Artistic: ”Igor Vieru” 2022 ediția a II-a, cu genericul: „PACEA ÎN CULORI” au participat discipolii a 54 școli de arte care au prezentat 420 lucrări. La 17 decembrie 2022 la Chișinău s-a desfășurat Gala Laureaților acestui concurs și autorii lucrărilor care au impresionat juriul au fost premiați. 

Daria Novacovschi cu membrii juriului Inga Edu și Alexandru Alabarschi

Elevii Școlii de Arte din Coșnița au adunat diplome de diferit grad și mențiuni.

Daniel Solonari, Corina Țîgulea, Gabriela Naghiț, Raisa Diordiev, Livia Papuc, Iraida Diordiev, știu a crea emoții cu penelul.  La fel și Petru Ursu din Ratuș, Ana Stratulat din Măgdăcești, Mihaela Savin din Stețcani, Cătălina Galben din Boșcana, Mădălina Burciu din Hîrtopul Mic, Daria Novacovschi de la Școala de Arte Criuleni.  

 

 

Iraida Diordiev

Plasticiana Inga Edu, vicepreședinta Uniunii Artiștilor Plastici, felicitând participanții îi îndemna să se pregătească pentru cea de a III -a ediție a concursului, care va fi dedicată celei de a 100 aniversare a pictorului Igor Vieru, iar președinta Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova Corina Breazu, zicea că cei care azi pictează în liceu sunt viitorii creatori de opere de artă. 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button