Peste 300 de diplome pentru elevii din Doroţcaia

Diplome inedite au luat elevii LT Doroţcaia, Ion Zavtoniev şi Valeria Gatman, care nu au lipsit nici o zi de la lecţii pe parcursul a 7 şi, respectiv, 5 ani. „Pentru maturi diploma este o hârtie, dar pentru elevi este recunoaşterea unor merite şi o motivaţie serioasă” – a spus Viorica Băcioi, directoarea Liceului Teoretic din Doroţcaia.

DSC_0364

Dat fiind că fiecare copil este o valoare, colectivul de pedagogi din acest liceu a elaborat pentru fiecare elev diplome personalizate pentru meritele şi bunele calităţi, pe care le posedă, pentru participare la activităţile extraşcolare şi extracurriculare. Astfel din 362 de elevi, diplome de absolvire au primit 32 elevi din cl. IV, 19 elevi din cl. XII. Pentru merite la învăţătură au fost menţionaţi 51 de elevi, care au nota medie mai mare de „9”. Cei care au numai „10” au luat diplome de merit şi prima directorului în mărime de 50 de lei (achitată din bugetul personal al directorului). Diplome de merit au luat fiecare elev, care a participat la competiţii la volei, şah, fotbal, alte concursuri raionale şi naţionale, autori şi participanţi la diferite proiecte ce au adus instituţiei beneficii şi i-au proslăvit numele în ţară. Şi diplomele preşedintelui raionului Grigore Policinschi, alături de fotografia lui, au loc pe un perete din holul acestei instituţii, pe care a absolvit-o în 1983.

Pentru a stimula interesul față de carte, elevii cu cele mai bune rezultate beneficiază de bursa preşedintelui (bani publici), care poate fi 100 sau 50 de lei, în dependenţă de reuşită.

În LT Dorotcaia actualmente sunt înscrişi 362 elevi, cu 170 mai puţini decât zece ani în urmă.

S. Cernov

În imagine: absolvenţii LT Doroţcaia, anul 2014

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *