Persoanele defavorizate nu vor mai primi ajutoare materiale de la primărie

Consilierii or. Criuleni au discutat, pe data de 14 mai, mai mult de 20 de chestiuni, inclusiv rectificarea bugetului şi distribuirea din fondul disponibil pentru anumite necesităţi a sumelor următoare:

70 mii lei – pentru achitarea lucrărilor de renovare a sistemului de iluminare stradală în s. Zolonceni; 30 mii – pentru construcţia pavilioanelor şi amenajarea terenurilor de joacă în curţile blocurilor din or. Criuleni; 30 mii lei pentru procurarea gardului zincat necesar la îngrădirea lotului de teren aferent Şcolii Primare, au acoperit necesităţile de întreţinere şi de carburanţi pentru transportul primăriei, alte necesităţi. Consilierii au refuzat alocarea a 50 mii de lei pentru elaborarea studiului de fezabilitate a proiectului de reparaţie a sistemelor inginereşti interioare a grădiniţei “Spicuşor”, considerând că ar fi mai oportun să aloce aceşti bani pentru reabilitarea unui drum mai vechi către gunoiştea orăşenească. Necesitatea acestei investiţii a fost argumentată de consilierul Mihail Sclifos, care a informat colegii săi despre faptul că din cauza deteriorării drumului actual, maşinile particulare şi camioanele “Comunservice” îşi fac drum de ocolire a gropilor prin terenurile particulare ale criulenenilor, deteriorând astfel până la o treime din culturile agricole cultivate pe ele.

Ca şi la şedinţa precedentă, consilierii au refuzat alocarea ajutoarelor materiale cetăţenilor aflaţi în dificultate, propunându-le să se adreseze la secţia asistenţă socială şi protecţie a familiei.

Dificultăţi în luarea deciziei au apărut la subiectul “Cu privire la împuternicirea primarului or. Criuleni, Onişciuc Vitalie, să repreziinte interesele Consiliului orășenesc în instanţele judecătoreşti”. Primarul a refuzat din start ideea, motivând că nu are studii juridice. Acelaşi argument l-au invocat secretarul consiliului local Tatiana Cantîr, şi vice-primarul Alexandru Iarovoi, şi specialistul în reglementare funciară Oxana Aniţa, şi Mihai Zolotco, specialist în construcţii. Viorel Ţurcan a propus să fie angajat un jurist, la care Tatiana Canţîr a zis că până la finele anului nu mai poate face consiliul acest lucru, deoarece Cancelaria de Stat nu va permite modificarea statelor de personal odată ce funcţia a fost redusă ca fiind ineficientă, tot pe parcursul anului curent. Amintim, că la 10 februarie 2014, cu 8 voturi “pro” a consilierilor comunişti, 1 abţinere şi 5 voturi “împotrivă” a exponenţilor paritdelor de la guvernare, funcţia de jurist în Primăria Criuleni a fost redusă. Până la şedinţa următoare, însă, consilierii au obligat prin decizie unanimă primarul şi vice-primarul să reprezinte primăria în instanţe, cu speranţa că la şedinţa următoare vor găsi o altă soluţie pentru situaţia creată.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *