Persoanele cu dizabilităţi auditive şi-au ales conducerea pentru următorii cinci ani

La începutul lunii octombrie, curent, persoanele cu dizabilităţi auditive din raionul Criuleni s-au întrunit pentru a-şi alege conducătorul pentru următorii cinci ani.

Prin vot unanim preşedinte al Asociaţiei raionale a persoanelor cu dizabilităţi auditive a fost reales Vladimir Moisei, nu înaite, însă, ca acesta să prezinte un scurt raport al activităţii organizaţiei pe care a gestionat-o în ultimii cinci ani.

Excursii pe la mănăstirile din ţară, acţiuni sportive, organizarea şi desfăşurarea sărbătorilor de iarnă, 8 martie – sunt doar câteva din multiplele activităţi la care au fost implicaţi membrii organizaţiei. Printre cei mai activi au fost nominalizaţi Ion Cazacu din s. Boşcana şi Andrei Poalelungi din s. Corjova.

În perioada de referinţă Direcţia raională de asistenţă socială şi protecţie a familiei Criuleni a alocat persoanelor cu probleme de auz suma de 39 mii lei.

În prezent Asociaţia raională a persoanelor cu dizabilităţi de auz întruneşte 41 persoane: cei mai mulţi, câte şase persoane vin din satul Boşcana şi or. Criuleni, câte patru – din satele Dubăsarii Vechi, Corjova, Măgdăceşti şi Mălăieştii Noi.

Potrivit lui Vladimir Moisei în ultimii ani se observă tendinţa descreştere a  numărului de membri ai organizaţiei, iar aceasta înseamnă că se nasc mai puţine persoane cu probleme de auz.

La  întrunire a asistat Ruslan Lopatiuc, preşedintele Asociaţiei republicane a persoanele cu dizabilităţi auditive.

M. Doruş

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *