Pentru unii – umbră și nemulțumire, pentru copii – bucurie

 Bradul instalat în mijlocul pieţei Ştefan-cel-Mare din Criuleni, a costat primăria cheltuieli minime pentru defrișare, instalare și înfrumusețare, suportate de bugetul întreprinderii municipale ”ComunService”.

img_4423

Pomul a fost defrişat de pe domeniul public la cererea unei familii, care locuieşte într-un bloc supraetajat. Autorii cererii înaintate autorităţilor locale, care a fost discutată la ultima şedinţă a consiliului local, s-au plâns că bradul uriaş le îngrădeşte accesul luminii în apartamentul situat la parterul blocului, fapt pentru care au cerut să fie defrişat. Consilierii orăşeneşti au discutat la şedinţa consiliului local o listă lungă de posibile defrişări, printre care şi trei brazi, dar care, informa vice-primarul A. Zolotco, nu vor fi defrişaţi toţi în acest an, pentru a se asigura primăria şi orăşenii cu pomi de Crăciun pentru următorii ani. Consilierii au fost de acord şi au votat pentru defrișarea a trei brazi verzi, a câţiva nuci uscaţi, defrişarea a 24 de plopi rămaşi pe str. 31 August 1989.

Consilierul V. Iurcu a propus că brazii, cel puţin, să fie strămutaţi şi să li se dea astfel o şansă la viaţă, în cazul în care se vor prinde, însă, propunerea sa a rămas fără susţinerea colegilor, care au motivat că pomii sunt prea mari pentru asemenea procedură. Precizăm că defrişarea copacilor de pe domeniul public se face doar după ce şi Inspecţia Ecologică autorizează aceste lucrări.

În imagine: instalarea

 bradului, 20 decembrie 2017

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *