EconomicEst-Curier

Participanții – descalificați, dar licitație repetată nu se prevede

La 29 mai 2023, a luat sfârșit termenul de depunere a ofertelor la licitația anunțată de către Direcția Educație Criuleni pentru achiziționarea serviciilor de alimentare și cazare a copiilor în taberele de odihna.

Autoritatea contractantă a anunțat că va cumpăra 700 de foi de odihnă pentru copiii din r. Criuleni, serviciu pentru care consilierii au alocat suma de 2 086 800 lei. Criteriul de selectare anunțat este cel mai mic preț pentru un bilet de odihnă.

La licitație s-au înscris trei operatori economici, și anume SRL „Agro-Tiras” din Molovata Nouă, Dubăsari, care a intenționat să procure 300 de foi la preț de 2550 de lei fiecare, SRL „Olcriscom” din Slobozia-Dușca, care a propus că procure 700 de bilete la prețul de 2398 fiecare, și tabăra „Zâmbet” din Vadul-lui-Vodă, care la fel a depus oferta pentru întregul lot de 700 de foi la preț de 2229 de lei fiecare.

În dreptul fiecărei oferte de pe pagina achizitii.md apare cuvântul „anulat”, de aceea am solicitat informații despre rezultatul licitației de la persoana responsabilă pentru desfășurarea ei, din cadrul Direcției Educație, Elena Cojocari, contabilă-șefă în contabilitatea centralizată.

Funcționara a explicat, că toți trei participanți au fost descalificați dintr-un anumit motiv, legat de procedura de vizualizare a documentelor, cum se explică și în procesul verbal de deschidere a ofertelor. Elena Cojocari ne-a mai informat că licitație repetată nu va avea loc, iar autoritatea contractantă a solicitat clarificări de la participanții la tender și în termenul „conform legii” va fi anunțat rezultatul.

În anul 2022, suma alocată pentru cele 700 de foi de odihnă a fost de 1 953 000 de lei, la fel, din bugetul raionului.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button