“Parcul Generațiilor” prinde rădăcini la Oxentea

În acest an curtea  gimanziului din s.Oxentea, r. Dubăsari și-a schimbat aspectul.

Aici și-au făcut viză de reședință numeroși arbori şi arbuști decorativi,  atât cu frunza căzătoare, cu diverse forme a coroanei (salcâm cu coroană sferică; arbori cu ramuri plângătoare; arbori cu înflorire decorativă etc.), cât și cu frunza veșnic verde (Thuja cu coroană sferică și cu coroană sub formă de coloană; Buxus etc.).

Această diversitate bogată de plante, complementată cu răzoare cu varietăți de flori, bănci pentru odihnă, urne pentru gunoi, diverse elemente decorative arhitecturale a fost numită „Parcul Generațiilor”.

DSC02193 - копия

Andrei Leunti, directorul gimnaziului spune că denumirea este justificată prin faptul că la crearea acestei oaze au participat săteni de diferite vârste, elevii fiind cei mai activi.

Responsabilă implementarea în practică a acestui pro-iect a fost  Asociația Părinților și Pedagogilor ”Dacia” din s. Oxentea, care pe lângă contribuția sa de peste 13 mii de lei a reușit să obțină suportul financiar al Fondului Ecologic Național în mărime de 100 000 lei și a Consiliul raional Dubăsari (10000 lei), precum și a Consiliului local Oxentea (20000 lei).

La 18 septembrie, a avut loc  deschiderea oficială a  „Parcului Generațiilor”. Alături de localnici la eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova.

Viceministrul mediului Dorin Dușciac a menționat că inițiativa de amenajare a parcului în curtea gimnaziului din s. Oxentea reprezintă un imbold pentru toate instituțiile de învățământ din țară, iar

Ministerul Mediului promovează în continuare dezvoltarea spațiilor verzi și susține aceste inițiative.

E. ALEXEI

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *