Oxentenii continuă să dezvolte parteneriate cu coreenii

Centrul de zi „Armonie” din satul Oxentea, raionul Dubăsari, a găzduit recent patru ONG-uri de pe ambele maluri ale Nistrului pentru realizarea şedinţei trimestriale de dezvoltare organizaţională. 

Subiectul întrunirii a fost axat pe  informarea şi conştientizarea divizării responsabilităţilor pentru buna guvernare şi funcţionare a unei organizaţii. Participanţii au demonstrat interesul prin implicarea activă în atelierul practic şi au identificat clar rolurile, responsabilităţile, în activităţile ce se desfăşoară sau vor fi desfăşurate pe parcurs, de fiecare dintre organizaţii, conform planului de dezvoltare.

Oxentea 2

Asociaţia Obştească „Armonie”, activează la nivel local şi prestează servicii de calitate copiilor defavorizaţi şi cu cerinţe educaţionale speciale în centrul de zi. Ospeţii au văzut modalităţi de lucru cu beneficiarii centrului, experienţa specialiştilor, dar şi un model de parteneriat durabil şi comunicare cu voluntarii din Coreea de Sud.

Astfel, farmecul zilei a fost adăugat de oaspeţii din Coreea, printre care şi reprezentantul ambasadei, un voluntar si o profesoară, care activeaza în cadrul unei universităţi din Moldova, originari din aceeaşi ţară, însoţiţi de primarul satului Oxentea.

„Deja al treilea an, noi voluntarii din Coreea, oferim sprijin tehnic şi emoţional copiilor, beneficiari ai centrului „Armonie”, prin a-i învăţa cum se utilizează diferite programe de calculator, prin antrenarea în diverse activităţi dezvoltative şi de petrecere a timpului liber, precum şi studierea limbii coreene. Credem şi suţinem ideea de a instrui şi a investi în tânăra generaţie, care este cel mai sigur  capital de dezvoltare a unei tări”, a spus reprezentantul ambasadei.

Oxentea 3

Valeriu Rusu, primarul satului, a menţionat experienţa pozitivă a parteneriatului, contribuţia părţii coreene la rezolvarea problemelor copiilor defavorizaţi din comunitate. Exemplul colegilor din Oxentea a fost ca şi răspuns pentru reprezentanţii celor patru ONG-uri, despre cum poate fi dezvoltat şi menţinut un parteneriat durabil.

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Maluri diferite – scopuri comune”, realizat de A.O.”Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin” şi FHI 360.

Larisa Moscalenco

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *