Originalul va găzdui copia

Tabloul ce reprezintă în toată splendoarea biserica din Criuleni, pictat cu multă măiestrie de artistul plastic Iurie Grăjdian nu va mai fi vernisat.

Grajdian 1

Pictorul Iurie Grajdian transmite tabloul preotului Tudor Vrabie.

Admirat de mii de vizitatori în cadrul mai multor expoziţii, organizate cu diferite ocazii, acesta și-a gășit un loc special.

În ziua de 2 august, curent, când creștinii ortodocși îl prăznuiau pe sf. Ilie, autorul a decis că locul acestei opere de artă este în biserică. Decizia a fost susţinută și de membrii filialei Criuleni a Uniunii Meşterilor Populari din Moldova, preşedinte Natalia Cangea, care au pregătit cu această ocazie şi o făclie întru sănătatea tuturor meşterilor populari din raion, iar Parascovia Munteanu le-a așezat pe toate pe un prosop, ornamentat cu multă grijă şi migală în lungile şi geroasele seri de iarnă.

Preotul Tudor Vrabie s-a declarat onorat de gestul pictorului și a meșterilor populari, amintind că operele de artă vin prin harul Dumnezeiesc, iar lucrurile frumoase se fac prin unire și credință, exemplu fiind chiar biserica Minunea Arhanghelului Mihail din Criuleni, distrusă și renăscută asemeni păsării Fenix.

Grajdian 2

De la stânga la dreapta: meşteriţele populare Parascovia Munteanu, Mariana Galben și Natalia Cangea.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *