Orice drept presupune și responsabilitate

Elevii din clasele primare de la LT “Mihail Stratulat” din Boşcana au trecut în revistă prevederile Convenţiei ONU privind drepturile copilului, adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite acum 25 de ani, la 20 noiembrie 1989.

1480550_1492406071046785_7864640128498771518_nbosc2 - копия

Fiecare clasă din ciclul primar a prezentat câte un drept al copilului.

Au dat start activității elevii clasei a IV-a care au nominalizat drepturile, dar au și atenţionat semenii că orice drept presupune şi niște îndatoriri (obligaţii).

Dreptul copilului la o familie a fost invocat de picii din clasa I-a B printr-un recital de poezii și prezentarea scenetei “Familia”.

Elevii din clasa III-a au început prezentarea cu nişte ghicitori, iar copiii din sală au ghicit … Dreptul la educație ei l-au reflectat și în sceneta “La şcoală”, ce include situaţii din viața cotidiană a elevilor, situaţii hazlii. Nu a fost trecut cu vederea nici dreptul copiilor la medicină gratuită (dreptul la sănătate). Învățăceii din a III- a B au elucidat acest drept tot prin poezii, sceneta “La medic”. Cântecul “Avem dreptul de a fi” înterpretat de elevii din clasa a II-a a anticipat discuțiile despre dreptul la opinie…

Picii din cl.I-a A au încheiat festivitatea în acordurile melodiei “În grădina copilăriei” amintind de dreptul la joacă.

M. Doruş

În imagini: secvențe de la festivitate

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *