O zi plină de flori și lumină

De Ziua Internațională a Femeilor locuitorii satului Ohrincea, de la mic la mare, s-au adunat pentru a omagia ziua celor mai dragi ființe: mame, surori, bunicuțe. Sala mare a Casei de Cultură s-a dovedit a fi neîncăpătoare, căci în această zi am avut și oaspeți de onoare – surorile Osoianu, ce ne-au prezentat un adevărat spectacol de zile mari.

DSC_9623 - копия

Atmosfera de sărbătoare umplea sala împodobită cu flori și cu baloane, iar o notă primăvăratică au adus în scenă cele nouă participante la concursul „Zâna Florilor”, organizat în acea zi. Și pe cât de variate sunt culorile florilor pe care le prezentau, pe atât de diferite erau cele nouă fete sosite parcă dintr-o poveste. Fiecare din ele a adus dulcele miros al primăverii în sufletele noastre.

A început concursul cu prima probă – prezentarea, în cadrul căreia fetele au dezvăluit legendele florilor pe care le reprezentau. Apoi a urmat declamația pe tema „Mamă bună, chip de floare”, fiecare din ele adresând mamelor dragi cuvinte înălțătoare, căci au fost selectate cele mai frumoase poezii dedicate mamei.

Cântecul pe tema „De ziua ta, mămico” le-a pus pe concurente la o grea încercare, căci multe din ele pentru prima dată au avut ocazia să cânte în scenă. La această probă s-au evidențiat Laura Golovco, Diana Burghelea, Iuliana Bobeico, Gabriela Roșca și Rada Racoviță.

Spre final a urmat proba de ingeniozitate, în cadrul căreia fiecare dintre concurente trăgea câte un bilețel cu întrebări la care trebuia să răspundă. La această probă cel mai bine s-au prezentat Iuliana Bobeico, Diana Burghelea și Rada Racoviță.

Momentul cel mai impresionat al concursului a fost dansul florilor, sala susţinând concurentele cu aplauze generoase. La fel de impresionante au fost și dansurile grupului de dans „Evrica” și „Adrenalina”, care printre probe au înviorat atmosfera. Iar în final toți participanții la acest spectacol au cântat cântecul „Mama mea”, dăruindu-le mamelor câte o floare.

DSC_9279 jpg - копия

Juriului i-a fost dificil să aleagă câștigătorul, căci toate fetele erau pregătite bine și mai multe meritau să câștige coroana. În final au ajuns două concurente să fie pe locul I – Iuliana Bobeico și Rada Racoviță, dar fiind puse la o încercare, până la urmă de titlul Zâna Florilor s-a învrednicit Iuliana Bobeico.

Apogeul sărbătorii a fost evoluarea Surorilor Osoianu care ne-au cântat cele mai frumoase cântece din repertoriul lor. Spectatorii s-au ridicat în picioare și le-au întâmpinat cu aplauze furtunoase pe aceste minunate artiste. Pe fundalul melodiei „Spală-mă în râul dragostei” interpretată de Surosile Osoianu, tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente în sală li s-a înmânat câte o floare, grație consilierului Valeriu Iurcu, care a fost prezent alături de noi în această zi frumoasă, încadrându-se activ cu unele surprize pentru spectatori. Spectacolul dedicat tuturor femeilor a adus în sufletele sătenilor o notă de sărbătoare și relaxare, fiecare din ei plecând spre casă cu sărbătoare în suflet.

Diana Odobescu, directorul  Casei de Cultură Ohrincea

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *