O întâlnire cu scriitorul, pictorul și profesorul Alexandru Plăcintă

De Ziua Internațională a Familiei, la Biblioteca Publică s. Rîșcova, r. Criuleni, a fost organizată o adevărată sărbătoare cu participarea profesorilor, elevilor de la gimnaziul Rîșcova și a oaspeților delegați de Biblioteca Publică din s. Stețcani. Invitatul nostru a fost poetul, scriitorul și ilustratorul de carte Alexandru Plăcintă. Dânsul a venit cu mai multe cărți.

Printre ele a fost cartea cu povești ”Peștera lutului auriu”, ”Poveștile bun15icului Alexandru”, în care sunt incluse 30 din cele mai bune povești ale scriitorului, „Povești”, „Tot frumosul este-n noi”, „Dacă aș fi ploaie” „File din viața lui Grigoraș”, „Tainele lecției” etc. Toate cărțile menționate sunt ilustrate de autor.Copiii au recitat poezii și au interpretat cântece pe versurile scriitorului. La rândul său Alexandru Plăcintă le-a povestit despre viața și activitatea sa de creație, a recitat poezii, a povestit fragmente din poveștile sale, le-a prezentat ilustrații din cărțile sale pe fundalul unor melodii. Alexandru Plăcintă s-a referit și le-a comunicat copiilor și despre unele taine din procesul creației. Copiii au adresat întrebări scriitorului, la care Alexandru Plăcintă le-a răspuns cu plăcere. Celor mai activi, scriitorul le-a dăruit câte o carte cu autograf.

Cu un mesaj de mulțumire a venit primarul localității, Dumitru Sîrbu, pentru scriitorul Al. Plăcintă pentru, clipele plăcute petrecute împreună. Iar ca amintire de la frumoasa sărbătoare, copii au primit cărți cu autograful scriitorului Alexandru Plăcintă.

Copii au înțeles că lectura îi ajută să devină personalități puternice și să aibă succese în viață. Ei l-au invitat pe scriitorul Alexandru Plăcintă să-i mai viziteze și cu alte ocazii.

T. Ciobanu

în imagini: aspecte de la eveniment

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *