Est-CurierSănătateSocial

O familie din Hârtopul-Mic ne cere ajutorul!

Un strigăt de ajutor către lumea mare şi plină de pericole, a parvenit de această dată de la mama Paulei Sandu, Irina Busuioc, din Hârtopul-Mic, r. Criuleni.

Mezina acestei familii, în vârstă de 5 luni, a fost diagnosticată cu o boală genetică rară – amiotrofie spinală SMA1 .

Iată confesiunea mamei, Irina Busuioc Sandu:

Irina Busuioc

Dragul meu stat, Moldova!
Duminică, voi împlini 35 ani de cînd sunt cetățean cu drepturi depline. Am fost un copil cuminte, am învățat bine pentru a face o facultate, mă gîndeam că dacă voi avea copii pe viitor, să le pot oferi o copilărie și o viață decentă, să pot munci, nu să cer ceva pe gratis!
În 2008 am absolvit UPS,,Ion Creangă „, în același an Republica Moldova sa mai îmbogățit cu un cetățean, Sandu Alexandrina, prima mea fetiță! Nu am vrut să ,,stau acasă „, mi-am lăsat copilul de 7 luni în grija bunicii, pentru a educa și oferi copiilor cunoștințe la limba engleză, de atunci devenind un cetățean care nu s-a eschivat să plătească toate taxele, impozite, asigurare medicală…
În 2010 a venit pe lume a doua fetiță, Silviana, ea a fost mai norocoasă, cu ea am petrecut primii 2 ani de viață împreună, m-am reîntors la școală. Activam ca profesoară ,,începătoare „, cu un salariu minim, dar nu am îndrăznit să cer nimic de la tine, Statule! Mă gîndeam: suntem sănătoși cu toții, asta contează!
Pînă în 2017 am reușit să mai adaug o treaptă în activitatea mea profesională, am obținut Masteratul în Leadership and Education, dar cea mai mare realizare din 2017 a fost fetița noastră Cataleya. Cultivam copilelor mele dragostea de carte, de patrie, că oricum cel mai bine e în patria ta!
Acum 5 luni și 2 zile , familia noastră a devenit mai bogată cu încă o fetiță, Paula, un copil care părea ca toți bebelușii, poate mi se părea mai leneșă în mișcări, dar, pînă într-o bună zi cînd vedeam că mișcările ei sunt din ce în ce mai lente…
Pe 4 martie totul sa schimbat, încă sper ca este un coșmar și aștept să mă trezesc, încă este dificil să cred că micuța mea a fost diagnosticata cu SMA 1, una din cele mai groaznice boli genetice în rîndul copiilor, boala ce-i lasă fără posibilitatea de a se mișca, ducînd treptat la atrofierea mușchilor. Dacă, pînă acum 3-4 ani, acești copii nu aveau șansa la viață, din fericire acuma sunt tratamente care le dau copiilor nu doar posibilitatea să trăiască, dar și să facă lucruri care erau imposibile pentru copii cu această boală. Alături de Spinraza, care încetinește boala, exerciții de kineto, gimnastică, este şi un vaccin, care face minuni în aceste cazuri, Zolgensma, dar care are un preț prea mare și de neimaginat pentru noi – 2.125000 $!
Draga meațărișoară, nu te-am rugat nimic pînă acum, indemnizații mai mari,salariu, ajutoare materiale, nu te-aș ruga nici acum, dacă nu ar fi fost vorba de un copilaș, care are dreptul să trăiască și să se joace cu surioarele ei!
Ajut-o pe cetățeana ta, Sandu Paula, să învingă această boală! Nouă, părinților ei, nu ne este în puteri să avem această sumă. Eu am fost și sunt un cetățean care mi-am făcut datoria față de tine, respect-o și ajut-o pe micuța Paula!!!
Nu cred că viața ar trebui să aibă un,preț ,dar din păcate viața copilului meu are un preț, mult mult peste puterile noastre-2.125000$. Dar, mai știu că Oameni Buni sunt mult mai mulți și vor deveni eroii Paulei și salvatori copilului meu
Avem nevoie în continuare de cît mai multe distribuiri pentru a mări familia mare ce o va salva pe Paula ,donații cît de mici nu ar fi pentru voi, vor fi pași mari spre victorie ! Fi-ți sănătoși cu toții ,în fond nimic nu mai contează!
***
Fiind, deja la curent cu cazurile lui Robert, Alexa, Galina și Mihai, știind că fiecare zi e importantă la această boală, am apelat la doamna Irina Grabazei, care mi-a spus că copiii cu SMA au șanse la viață, că trebuie să crezi și să lupți, nu e o luptă deloc ușoară, dar copii noștri merită orice sacrificiu. Sunt foarte recunoscătoare dumneai pentru tot ajutorul acordat, pentru cuvintele de încurajare.
Puteți dona aici:
MAIB
Codul băncii/ SWIFT: AGRNMD2X
Beneficiar: Sandu Pavel
IBAN: MD81AG000000022524229541 / În USD
Codul băncii/SWIFT : AGRNMD2X
Beneficiar: Sandu Pavel
IBAN : MD33AG000000022524229532 / În Euro
Codul băncii/ SWIFT: AGRNMD2X885
Beneficiari: Sandu Pavel
IBAN: MD23AG000000022524229518 / În Lei
Victoriabank
Codul băncii/ SWIFT: VICBMD2X
Beneficiar: Sandu Pavel
Codul fiscal: 2003021026330
IBAN: MD40VI022331400002719 / În Lei
IBAN: MD94VI022331400000527 / În USD
IBAN: MD40VI022331400001631 / În Lei

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button