O experiență utilă pentru elevii

Membrii clubului „Tinerii Cercetători”, constituit din elevii claselor a 9-10 ai Liceului Teoretic din satul Doroțcaia, conducător profesor de chimie-fizică, Elena Grigoriev, învață a aplica cunoștințele teoretice în practică. De data asta, profesoara le-a  trezit un interes sporit față de medicină, dar mai ales pentru necesitatea menținerii sănătății personale. Studiind tema „Tensiunea arterială” au efectuat și o lucrare practică – au măsurat tensiunea arterială profesorilor, lucrătorilor din liceu și colegilor.

LT DOROTC

Datorită acestei lucrări practice, membrii clubului s-au informat despre valorile normale ale tensiunii arteriale (care în prezent se consideră 120/80 mmHg), cum știi dacă ai tensiune arterială mare, cauzele hipertensiunii arteriale, care sunt factorii de risc influențabili dar și care sunt factorii de risc neinfluenţabili, cum pot afecta valorile crescute ale tensiunii arteriale organismul uman și ce măsuri se pot lua pentru a controla hipertensiunea arterială.

A fost o experiență benefică care le va fi de folos pe parcursul întregii vieți. Or, e foarte important pentru fiecare  să cunoască procesul de acordare a primului ajutor medical.

E. Alexei

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *