CriuleniSportiv

Necazul microbiștilor din raionul Criuleni

Mult așteptata finală a Campionatului Raional de Fotbal din r. Criuleni, ediția 2022 se amână. Vestea nu i-a bucurat pe microbiști și nici pe fotbaliști. O bună parte din membrii echipelor participante la campionat au venit special în localitățile de baștină pentru a participa la competiții. Consilierii raionali însă nu au luat în calcul acest aspect. Astfel, intenția bună a celor 18 consilieri care au votat pentru suspendarea președintelui, Pavel Spînu, pe perioada anchetei de serviciu, fără a numi un suplinitor, a generat o avalanșă de probleme în mai multe domenii de activitate a raionului.

Alexandru Casap, reprezentantul echipei „Tiras” Criuleni, spune că pauza în desfășurarea Campionatului are un impact negativ, pentru că: „Am avut un program stabilit. Sunt persoane care au participat la Campionat și apoi au plecat peste hotare, din cauza asta nu vor participa la finală și la disputarea Cupei. Au rămas în țară special pentru Campionat…Părerea mea, suspendarea președinților ș.a. nu trebuie să afecteze un campionat întreg și Cupa. Plus la asta sunt zgârciți când ajunge vorba de sport. Cu mâinile întinse trebuie pe la ei să stai…”

Dumitru Leșan, membrul echipei „Nistru” Boșcana ne-a zis: „Desfășurarea campionatului este la un nivel bunișor, dar se putea și mai bine. La moment suntem nemulțumiți că odată cu suspendarea președintelui raionului nu se desfășoară finala Cupei conform graficului. Sportul nu are nimic în comun cu politica. Cred că vom protesta în timpul apropiat, deoarece această pauză ne-a afectat. Noi ne dorim să se desfășoare Campionatul conform graficului.”

Se vehiculează că competițiile vor fi  reluate după 5 octombrie când se va încheia ancheta de serviciu.

Scorul ultimelor meciuri:

Data Echipele Scorul Localitatea
11.09.2022 „Real Succes” Hîrtopul Mare – „Eclipsa” Corjova 0 – 1 Hârtopul Mare
11.09.2002 FC Onițcani – „Nistru” Boșcana 1 – 3 Onițcani
11.09.2022 „Minerul” Mașcăuți – „Tiras” Criuleni 3 – 6 Mașcăuți
11.09.2022 „Vis” Bălăbănești – „Haiduc” Dubăsarii Vechi 1 – 2 Bălăbănești

Clasamentul echipelor la etapa a XIII-a îl găsiți în ziarul „Est-Curier” din 23 septembrie 2022.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button