Finanțe

Milioanele încă urmează să ajungă în bugetul Republicii Moldova

Ministerul Finanțelor a făcut precizări referitor la volumul mijloacelor financiare acordate de partenerii de dezvoltare pentru a sprijini Republica Moldova în diminuarea deficitului bugetar și asigurarea realizării programelor din bugetul de stat conform priorităților de dezvoltare.

Pe parcursul anului 2022, până la momentul actual, în bugetul de stat au fost încasate mijloace financiare din partea Fondului Monetar Internațional în luna mai – 55,1 mil. euro și 86,5 mil. dolari SUA și din partea Guvernului Poloniei în luna iulie – 20 mil. euro.

În următoarele luni sunt preconizate următoarele intrări de mijloace financiare în bugetul de stat: Banca Mondială – 151 mil. euro, dintre care 9,2 mil. dolari SUA grant, (ii) Uniunea Europeană – 125 mil. euro, dintre care 90 mil. euro grant, Agenția Franceză pentru Dezvoltare – 15 mil.euro,  Guvernul României – 10 mil. euro grant.

Sursele financiare în formă de suport bugetar sunt utilizate pentru asigurarea finanțării priorităților Guvernului, printre care atenuarea efectelor crizei energetice și inflației asupra populației și mediului de afaceri, precum și pentru asigurarea continuării proiectelor de investiții capitale finanțate din surse bugetare.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button