Economic

„Mașina capcană” a demascat fraude la benzinării

Miracolul rezervoarelor autoturismelor care au devenit mai încăpătoare l-au  descoperit colaboratori de la Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor și experți de la Institutul Național de Metrologie. Aceștea, au demarat controale inopinate în baza petițiilor/reclamațiilor la anumite stații PECO din centrul țării.

În cadrul controalelor, inspectorii împreună cu experții au utilizat un autoturism adaptat și modificat cerințelor pentru a depista abaterile. În mașină este încorporat un sistem de măsurare care determină volumul turnat în recipientul ascuns prin metoda gravimetrică de determinare a unității de măsurare a volumului. De asemenea, s-a folosit un mijloc de măsurare etalonat pentru determinarea erorii distribuitoarelor de gaze lichefiate, cu care a fost dotat recent Inspectoratul.

Inspectoratul recomandă tuturor cetățenilor cărora le-au fost încălcate drepturile în calitate de consumator să apeleze la Telefonul Consumatorului 022 51 51 51 și să prezinte probe concludente (audio, video și locația stației PECO), pentru a documenta încălcările și a atrage la răspundere persoanele vinovate.

„Mașina capcană” reprezintă un proiect dezvoltat în parteneriat cu INM, cu coordonarea Ministerul Dezvoltării Economice și Dezvoltării al Republicii Moldova, pentru verificarea inopinată a cantității combustibilului.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button