“Mărţişorul” a început!

Festivalul Internaţional de Muzică “Mărţişor” şi-a luat startul şi la Criuleni.

La 1 martie Centrul de Cultură şi Tineret “G. Sârbu” din Criuleni a marcat începutul ediţiei a 48-a festivalului. Moderat de compozitoarea Irina Nicolai, concertul prezentat de artiştii amatori din mai multe localităţi, primul în această primăvară, a lansat şi nume noi pe scenă, dar a oferit publicului şi bucuria reîntâlnirii cu artiştii déjà îndrăgiţi.

P1110241Pe parcursul unei ore şi jumătate pe scenă s-au perindat Studioul artisitic “Victoria” din Criuleni, fanfara din Slobozia Duşca, studioul artistic “Alivera” din Boşcana. Au cântat déjà cunoscuţii Ion Buraveţ, Sabina Macari, Ecaterina Cernov din Criuleni. Au răsunat voci şi nume noi, precum  Mihai Şerbu din Slobozia–Duşca, Vasile Popa de la Cruglic. Am savurat melodiile interpretate la saxofon de studentul Dan Frecăuteanu, care a fost invitatul Janei Gherbovei, de la Bălăbăneşti, ambii studenţi la un colegiu de muzică din capitală. Debutul zilei a fost evoluarea unui grup de copii, discipoli ai grădiniţei “Spicuşor” din Criuleni, care au cântat cântece şi au spus poezioare dedicate mamelor. Piesele alese au evocat anotimpul care a început, mama, femeia, soarele, primăvara, “Mărţişorul”.

Festivalul “Mărţişor” este marcat, de obicei, în primele 10 zile ale lunii martie şi coincide cu altă sărbătoarea, la fel de tradiţională – Ziua Internaţională a Femeilor. În mai multe localităţi casele de cultură vor marca aceste două evenimente culturale.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *