Internațional

Marea Britanie are un nou prim-ministru

Rishi Sunak a devenit prim-ministru atunci când a fost invitat oficial să formeze un guvern de către regele Charles al III-lea, după ce a fost singurul candidat rămas în alegerile pentru conducerea Partidului Conservator.

Deși sondajele interne de partid îl prezentau pe fostul premier Boris Johnson, ca fiind cea mai populară figură pentru a ocupa iar acest post, dânsul a declarat că nu are de gând să mai candideze, deschizând perspeciva colegului său.

Rishi Sunak este al treilea prim-ministru al acestei țări în mai puțin de tre luni. Predecesoarea lui, Liz Truss, a condus cabinetul de miniștri pe parcursul a 45 de zile și a fost ultimul Prim-Ministru britanic numită de regina Elisabeta II.

Rishi Sunak a fost numit de succesorul reginei, Regele Charles al III-lea, transmite Euronews.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button