Est-Curier

Majoritatea nu s-a prezentat, iar cei ce au venit constată că raioanele sunt un obstacol pentru dezvoltare (video,doc)

Cei 19 consilieri raionali din Criuleni, care au format la 28 decembrie 2020 „Majoritatea pentru deblocarea activităţii Consiliului raional Criuleni, 2021-2023” şi care au semnat şi un acord în acest sens (mai jos documentul), nu s-au prezentat la şedinţa anunţată de Pavel Spînu, preşedintele raionului. Majoritatea se anunţă constituită din fracţiunile PAS, PSRM, PLDM, PUN şi PCRM.

În dimineaţa zilei de 30 martie, consilierul Alexandru Grati, PSRM, a transmis redacţiei Est-Curier o copie a adresării pe care au înregistrat-o în anticameraadministraţiei raionale (vezi documentul mai jos), în care, citat „declară motivată absenţa de la şedinţa consiliului din 30 martie 2021 şi consemnează dezacordul faţă de dezordinea, interesele de grup şi trucurile ieftine cu care operează un număr infim de consilieri, organizaţi pentru a-şi satisface ambiţiile personale, nici pe departe având intenţia să se ocupe de problemele adevărate ale raionului”.

În sala Centrului de cultură „G. Sîrbu”, unde a fost anunţată şedinţa, au venit 15 consilieri din partidele PPDA, PDM şi doi din PCRM, iar secretarul consiliului a constatat că nu s-a format o majoritate şi şedinţa  nu poate avea loc.

Pavel Spînu, preşedintele raionului, s-a folosit de ocazie să dea o replică la cele scrise în adresarea majorităţii formalizate, spunând că „este dorinţa unor organizatori, care fac şedinţe nocturne, pe la spate, crează o atmodferă, care nu este benefică pentru cetăţenii raionului”.

Vedeţi mai jos declaraţiile care au răsunat  în sala unde se aştepta desfăşurarea şedinţei.

Pentru data de 31 martie, ora 14.00, Pavel Spîni a anunţat că va organiza o şedinţă de consultare a fracţiunilor.

Pe de altă parte, Vasile Gîrbea, preşedintele asociaţiei primarilor din r. Criuleni, declară că nu au fost consultate suficient proiectele deciziilor cu primarii, chiar dacă funcţonarii de la raion au mers din sat în sat să constate starea lucrurilor şi s-au întâlnit inclusiv cu primarii în aceste vizite.

Declaraţia majorităţii, prin care anunţă neparticiparea la şedinţă:

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button