DubăsariIncidenteSocial

Mai să ia foc cimitirul din Holercani! Pompierii lansează avertismente!

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat îndemnul ca igienizarea gospodăriilor, dar și a cimitirelor, să fie desfășurate fără aprinderea gunoiului menajer și a vegetației uscate. 

Constatăm însă că apelurile salvatorilor către populație cu părere de rău sun neglijate. La data de 20.04.2022, ora 18:29, în unitatea de gardă a USP Molovata a SSE Dubăsari, a parvenit informația de la serviciul unic de urgență ”112” precum că arde gunoiștea de lângă cimitirul din satul Holercani, r. Dubăsari.

         Ajunsă la fața locului, echipa de intervenţie a constatat că de foc este cuprinsă o suprafață de circa 300 m2 de vegetație uscată și gunoi, iar din cauza vântului exista riscul de răspândire a flăcărilor atât pe teritoriul cimitirului, cât și spre gospodăriile din vecinătate. Datorită intervenției, peste o oră de muncă a pompierilor,  focarul a fost rapid localizat și ulterior lichidat definitiv.

Focurile deschise pentru arderea vegetaţiei uscate de pe câmp sau din grădini sunt extrem de periculoase, mai ales după perioada destul de secetoasă, soldându-se, nu de puţine ori, cu incendii greu de controlat. 

?????????????

APELAȚI 112, în cazuri de urgenţă!

Gabriel Şeremet, ofițer superior al SP a SSE Dubăsari căpitan al s/intern

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button