Mă-nchin ţie, dascăl al cuvântului

E iarăşi toamnă, e iarăşi 5 octombrie în calendar… În dimineața acestei zile parcă e totul diferit. În drum spre şcoală întâlnești pici, care ţin flori în mâini. Atâta mândrie pe chipul lor, iar zâmbetele de pe aceste chipuri îmi înseninează inima. La noi în şcoală e mare sărbătoare, dedicată scumpilor noştri dascăli, îndrumători spre frumos şi adevăr, călăuzitorii de succese. Întâmpinarea profesorilor a fost ca în poveste.

Elevii clasei a IX-a i-au întâmpinat cu pâine şi sare. Apoi au urcat scările şcolii sub un pod de flori, construit de tinerii consilireri. Li s-au  dedicat ,,o sesiune foto”, în care au pozat cu clopoţei în piept, prinşi de elevii clasei a IX-a. Au primit o mie şi una de aplauze. Elevii întregului liceu au adunat cele mai frumoase flori din grădini şi au confecţionat echibane cu dedicaţia: “Flori pentru profesori”, care au bucurat ochii scumpilor dascăli. Tot ei au scris felicitări pentru profesori, alegând cele mai frumoase cuvinte. Holul liceului a fost împodobit cu flori, baloane, felicitări, căpătând un aspect frumos de sărbatoare.

Și în acest an nu a fost lipsă “Ziua autoconducerii”. Cei mai bravi elevi au simţit pe propria-i lor piele ce înseamnă să fii professor, iar spre seară au organizat un concert cu genericul “Mă-nchin ţie, dascăl al cuvântului”.

Zâmbete, flori, felicitări, cântece, poezii au dominat în liceu pe parcursul întregii zile. Ne inchinăm vouă, scumpii noştri pedagogi, semănători de lumină în suflet și vă mulţumim pentru toate!

Veronica Rotari, membă a consiliului elevilor, L.T.Holercani

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *