Linia s-a dovedit nocivă

Linia electrică aeriană de 110 kV Vadul lui Vodă – Dubăsari, situată în intravilan şi care traversează un cartier din preajma drumului de ocolire a or. Criuleni, va fi strămutată.

O decizie în acest sens au adoptat consilierii or. Criuleni, la cererea administraţiei ÎCS RED Union Fenosa. După mai multe decenii de exploatare a acestui traseu electric, timp în care în vecinătatea lui au apărut case de locuit, întreprinderea notifică primăria Criuleni precum că “Linia de tensiune înaltă ce traversează intravilanul or. Criuleni ar putea prezenta pericol pentru viaţa şi sănătatea locuitorilor oraşului”.

Precizăm că linia respectivă intră în intravilnul oraşului în intersecţia  străzii 31 August 1989 cu traseul de ocolire şi coincide, la ieşire, cu strada Stepelor. Responsabilii de la RED UF au explicat consilierilor, că linia va fi strămutată după traseul de ocolire, cheltuielile urmând să fie suportate de prestatorul de servicii. Cel mai probabil, până la finele anului 2015, se va proiecta traseul şi vor fi respectate toate procedurile juridice, nu şi executate lucrările de strămutare.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *