SocialSportiv

Lemne vor fi pentru toți care s-au înscris în liste până la 31 iulie

Modalitatea de transportare a acestora o găsesc beneficiarii

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița, au fost operate modificări în mecanismul de eliberare a lemnului de foc către populație.

A fost extinsă limita de comercializare a masei lemnoase per gospodărie casnică, de la 3 la 5 metri steri, care va putea fi cumpărată în două tranșe.

Astfel, familiile care vor avea nevoie de lemn de foc vor primi mai întâi câte trei metri steri. Ulterior, vor mai putea cumpăra încă doi metri steri de lemn.

Ministra  mediului, Iuliana Cantaragiu, care și-a anunțat azi demisia, susținea că  este o cantitate suficientă pentru a asigura un confort termic și a depăși criza.

„Am mers la un compromis și am stabilit niște limite, la fel cum stabilesc toate țările din Europa – limite de confort termic. Toate țările din Europa își îndeamnă populația – depășirea crizei nu trebuie să fie doar un efort al Guvernului, ci și al societății în întregime. Lucrul acesta ar trebui să-l înțelegem cu toții”, a specificat Iuliana Cantaragiu.

Reprezentanţii Moldsilva susţin că, în ultimele săptămâni, cererea a crescut de opt ori.

Prețurile rămân la nivelul anului trecut: 550-875 de lei per metru ster pentru speciile tari (salcâm, stejar) și 350-475 de lei per metru ster pentru speciile moi.

Oficial la 8 septembrie a fost lansată linia verde 080010101 la care cetățenii ar trebui să afle răspuns la întrebările referitoare la ocolurile silvice de unde pot procura lemnele și să comunice despre ilegalitățile observate în comercializarea acestora.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Vezi și
Close
Back to top button