Lăsat de izbeliște

Mini-terenul de fotbal cu iarbă artificială (33×18 m) de la stadionul din centrul raional Criuleni a ajuns, în câţiva ani de exploatare, într-o stare dezastruoasă. Actualmente aici nu se mai organizează antrenamente și meciuri la mini-fotbal.

DSC_1685

Plasa din cele două porți e ruptă, lipsesc scânduri din gardul de lemn, instalat în jurul terenului, covorul de iarbă artificială s-a prefăcut în niște cârpe rupte, bătute de vânt… De unde o atare atitudine față de micul stadion?

Gavriil Stici, directorul stadionului, ne-a informat că, chipurile, fosta conducere a raionului nu a dorit să aloce finanțe pentru repararea mini-terenului, dar a menţionat că Stadionul Raional Criuleni urmează a fi renovat completamente, promisiune care încă nu s-a realizat.

Directorul stadionului Gavril Stici mi-a zis că noua conducere a Consiliului Raional Criuleni a promis că la anul viitor se vor aloca finanțele necesare pentru a aduce la condiție arena mică cu covor artificial. Cum s-ar zice, dă Doamne așa să fie! Mini-terenul cu iarbă artificială din Criuleni, a fost construit, cu susținerea Federației Moldovenești de Fotbal, conform Programului «Toți împreună», pentru promovarea fotbalului printre copii.

DSC_1693

Vera Anii, şefa Direcţiei finanţe a CR Criuleni, solicitată să ne spună, câţi bani au fost alocaţi în anul 2015 pentru întreţinerea stadionului raional, ne-a informat că suma a fost de 444 mii lei, care a inclus întreţinerea şi salarizarea a 8 unităţi. În anul 2016, întreţinerea a 8 angajaţi şi a stadionului ne va costa deja 779,3 mii lei.

Valeriu TURTA, ziarist sportiv, membru al Asociației Presei Sportive din Moldova

 Foto de autor

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *