A intrat în beci și a leșinat. E vorba de un bărbat de 57 ani din Comrat, scăpat teafăr datorită intervenției rapide a soției, care a a reacționat repede și a chemat salvatorii și ambulanța.
Medicii care au sosit la fața locului au diagnosticat bărbatul cu grad ușor de intoxicație. Victimei i s-a acordat primul ajutor, dar pătimitul a refuzat să fie spitalizat.
Salvatorii reamintesc cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon, emanat în urma procesului de fermentare a vinului.
- Nu intrați în spații închise, unde este păstrat vinul nefermentat, fără a aviza pe cineva.
- Pentru evitarea riscurilor vinul e recomandabil să fie lăsat să fermenteze în aer liber.
- Verificați căile de ventilare și concentrația oxigenului din încăpere prin aprinderea unei lumânări.
Dacă lumânarea se stinge, nivelul de oxigen este insuficient și încăperea trebuie imediat de părăsit.
În cazul unei situații de risc, apelați la 112.