La Slobozia-Dușca, turiștii și-au demonstrat măiestria

 Echipele de turiști din Hârtopul Mare și Dubăsarii Vechi au fost cele mai bune la competițiile turiștilor din raionul Criuleni și au fost decorate cu Diplome, cupe originale și prime bănești de către administrația Consiliului raional.

DSC_0339

Vineri și sâmbăta trecută, 11-12 septembrie, curent, în zona pitorească a pădurii din localitatea Slobozia-Dușca a avut loc întrunirea și competițiile turiștilor din primăriile Hârtopul Mare, Dubăsarii Vechi, Cruglic, Izbiște, Cimișeni și Slobozia-Dușca. Sâmbătă dimineața, după ce taberele turiștilor au fost inspectate de o comisie specială și a verificat amenajarea corturilor, igiena pregătirii bucatelor turistice și păstrarea produselor alimentare, a fost dat startul competițiilor turistice între 6 echipe.

Comisia de arbitraj în frunte cu Ion Vlas, metodist la Direcția Educație a raionului Criuleni, organizează tragerea la sorți la proba «Orientarea pe traseul din pădure». Una după alta, echipele de turiști, în fugă, pornesc pe traseu. Unii dintre ei comit greșeli, care sunt fixate minuțios de arbitri. Apoi începe concursul la proba «Tehnica turismului» constituit din 4 etape: ridicarea pe povârniș, travers, trecerea obstacolelor pe frânghii și coborârea de pe povârniș. Fetele și bâieții, înzestrați cu curele de siguranță, funii și carabine speciale, se descurcă foarte bine la orice etapă. Arbitrii fac fixează rezultatele fiecărei echipe. După aceasta se trece la concursul «Legarea nodurilor pe frângii». Apoi a urmat concursul «Flora și Fauna Moldovei». Unii turiști au demonstrat bune cunoștințe.

DSC_0307

Spre seară a loc avut concursul distractiv-muzical. În fața celor adunați au evoluat artiștii amatori din Izbiște, Hârtopul Mare și Dubăsarii Vechi, care au fost arbitrați de juriul în componența Iurie Andriuță, președintele raionului Criuleni, Valentina Pisarenco, primar de Cimișeni, Anatolie Delimarschi, primar de Hârtopul Mare, și Irina Nicolai, profesoară la Școala Primară Criuleni, președintele juriului. Cu aplauze furtunoase au fost apreciați artiștii amatori din localitățile sus numite, care au cântat și au dansat cu o măestrie deosebită.

Apoi a urmat ceremonia de premiere a echipelor participante la competițiile de turism. Iurie Andriuță, președintele raionului Criuleni și Oleg Ogor, vicepreședintele raionului, au felicitat echipele participante la competițiile turistice, înmânându-le celor din Hârtopul Mare și Dubăsrii Vechi, care sau plasat pe I loc, diplome, cupe originale și prime bănești. Echipele primăriilor Cruglic și Izbiște (locul II) și echipele primăriilor Cimișeni și Slobozia-Dușca (locul III) au fost decorate cu Diplome de gradul III, cupe și prime bănești.

  Valeriu TURTA

În imagini: secvențe de la eveniment

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *