La Holercani s-a dat start competițiilor sportive de vară

În acordurile fanfarei Casei de cultură, dirijată de Nicolae Jelauc,  a fost dat startul sezonului sportiv de vară, duminică, 24 mai, la Holercani, raionul Dubăsari.

Pe stadionul din centrul satului ș-au adunat doritorii de a-și etala dibăcia și suporterii lor. Reprezentanții  administrației publice locale au salutat amatorii de sport din localitate, dorindu-le succese și victorii în competiții. Petru Sârma, unul din cei mai buni sportivi din Holercani, a arborat Tricolorul, după ce a urmat înregistrarea concurenților la probele sportive, conform programului.

DSC_4492

Atleții concurează la distanția 2000 m

Primii au început competițiile atleții. La proba alergări ștafeta 4x100m a biruit echipa elevilor de la Liceul Teoretic Holercani. La alergări distanța 2000m cei mai buni au fost Ion Grigorașenco (locul I) și Vasile Sandulescu (locul II). La bara fixă exercițiul urcare prin răsturnare, acelaș Ion Grigorașenco a reușit de 22 ori (I loc). Pe locul II s-a plasat Cristian Andreev, care a reușit de 21 ori. Cu interes au fost urmărite de spectatori exercițiile de rotații la bara fixă, numite la gimnaști «soarele». Învingător a devenit Alexandru Rusu, care s-a rotit spectaculos de 51 ori. Locul II i-a revenit lui Cristian Andreev – 46 ori. La disciplina armresling cel mai puternic braț l-a avut Petru Sârma, reprezentantul Departamentului Stării Exepționale din Holercani, care într-un duel încordat l-a învins pe Dumitru Racu. La ridicarea greutăților (2 greutăţi de 16 kg) cu amândouă mâini cel mai puternic a fost Cristian Sârbu – 45 ori. Pe locul II s-a plasat Alexandru Rusu – 40 ori, și locul III i-a revenit lui Dumitru Racu – 32 ori. La ridicarea greutății de 24 kg cel mai bun a fost Alexandru Rusu – 31ori, pe locul II s-a plasat   Cristian Sârbu – 30 ori și pe locul III Dumitru Racu – 24 ori. La tenis de masă învingător a devenit Victor Rusu.

DSC_4517

Competiţii la tenis de masă

După aceasta a urmat ceremonia de premiere a celor mai buni sportivi în probele sus numite și ceremonia de premiere a veteranilor, care au contribuit la promovarea sportului în localitate în ultimii ani. Diplome de Onoare din partea administrației publice locale au primit veteranii sportului Afanasii Porubin, Chiril Petco, Sergiu Porubin, Epifan Moisei, Sergiu Cornicel, Ion Porubin, Petru Popușoi, Grigore Sandulescu, Petru Rotari, Grigore Moisei și Vladimir Bodean.

Apoi au urmat cele mai interesante competiții la lupta națională trânta. Cocoșul viu l-a câștigat Dumitru Macero, elevul clasei IV, iepurașul viu l-a obținut  Ion Andreev, elevul clasei VIII, cârlanul viu i-a revenit lui Petru Sandu, iar berbecul viu iar l-a câștigat Petru Sârma, reprezentantul Departamentului Stări Exepționale.

La finele sărbătorii sportive pe stadionul local a avut loc un meci amical de fotbal.  Echipa din Holercani a învins reprezentata satului Molovata cu scorul de 6-0.

Cristian Sârbu execută ridicarea greutăţilor (2 a câte 16 kg)

Echipa de fotbal din Holercani patru ani la rând deține titlul de campioană a raionului Dubăsari și este deținătoarea a multor trofee sportive.

Valeriu TURTA

Foto de autor.

Imagini:  Trofeele (cupele) cucerite de echipa de fotbal din Holercani;

 

DSC_4503

Alexandru Rusu rotește «soarele» la bara fixă

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *