DubăsariEducaţieSocial

La Dubăsari liceenii s-au familiarizat cu sălile Centrelor de Bacalaureat ca să depășească stresul necunoscutului

  Începe marea competiție pentru susținerea examenelor de Bacalaureat în Republica Moldova. Marți 8 iunie 2021 se va desfășura proba de examen la limba de instruire, la care vor participa 15 964 de candidați, dintre care 13 065 vor susține proba la Limba și literatura română, iar 2 899 – proba la Limba și literatura rusă.

În raionul Dubăsari au fost  instituite trei Centre de bacalaureat:

  1. L.T. „Mihai Eminescu” în care vor susţine examenele de bacalaureat absolvenţii din L.T. „Vlad Ioviţă”, Cocieri – 17 candidați, profil umanist şi L.T. „Mihai Eminescu”, Dubăsari – 25 candidați, cu profil realist, dintre care 14 cu limba de instruire română și 11 candidați cu limba de instruire rusă, 16 candidați cu profil umanist dintre care 1 e cu instruirea în limba rusă.
  2. Gimnaziul Pîrîta în care vor susţine examenele de bacalaureat absolvenţii din L.T. „Ion Creangă”, Coşniţa – 24 de candidați: 10 cu profil realist și 14 cu profil umanist, L.T. „Ştefan cel Mare şi Sfânt ” Grigoriopol – 16 candidați dintre care: 7 cu profil realist și 9 cu profil umanist, şi din L.T. Doroţcaia – 23 de candidați cu profil umanist.
  3. Filiala (primară) L.T. Holercani, Mărcăuți la care vor susţine examenele de bacalaureat absolvenţii din L.T. „Ştefan cel Mare”, Molovata – 13 candidați cu profil umanist şi absolvenţii din L.T. Holercani – 9 candidați cu profil umanist.

Violeta Nakai – Tolstenco, DÎG, șef Secţie politici educaţionale comunică că Direcţia Învăţământ General Dubăsari şi-a asumat responsabilitatea ca toţi absolvenții să aibă oportunitatea de a se deplasa în Centrele de bacalaureat în condiţii de pandemie cu respectarea normelor de securitate. La 2 iunie în toate trei  Centre de Bacalaureat din raion, candidații la sesiunea de examene 2021 au avut ocazia să participe la ”Ziua Ușilor Deschise”.  Toţi care au avut curiozitatea de a vedea cum se monitorizează un examen de la monitorul vedeo,  au avut ocazia de a intra în sala de monitorizare a sistemului pentru a face cunoştinţă cu modalitatea de supraveghere video la nivel local şi de a se convinge de capacităţile funcţionale ale sistemului video .

 

E.Chiriac

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button