La Bucureşti, acasă la noi

În perioada 18-25 iulie, 20 de cadre didactice din gimnaziul Izbişte au avut posibilitatea şi plăcerea să se bucure de o vacanţă în Bucureşti. Potrivit Lidiei Cioban, profesoară de educaţie plastică şi tehnologică în gimnaziul Izbişte, sejurul a fost parte a proiectului „Acasă la noi”, organizat de către Despărţământul ASTRA „M. Kogălniceanu” din Iaşi, în claborare cu ASTRA „Ioan Sârbu” din Criuleni.

Izbiste Bucuresti

Agenda fiecărei zile de aflare în Bucureşti a fost încărcată, iar profesorii izbişteni au avut ocazia să vadă Parada Militară a Aviaţiei”, la aniversarea a 100 de ani ai Aviaţiei Române, au vizitat numeroase muzee, printre care Muzeul de Artă din Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional al Satului, dar şi vestitele edificii guvernamentale, cum ar fi palatul Cotroceni sau Casa Poporului, în care-şi ţine lucrările Parlamentul României, Palatul Regal, Universitatea Bucureşti, Opera Naţională, mănăstiri, biserici şi magazine. „Am avut ocazia să admirăm Bucureştiul nocturn, cu frumoasele fântâni arteziene tricolore, Parcul Icoanei, Parcul Cişmigiu, Parcul Carol I şi focul veşnic de la Mormântul Ostaşului Necunoscut”, – a relatat pentru „Est-Curier” Lidia Cioban. Impresii puternice au lăsat în inimile profesorilor atelierele de creaţie, la care au participat, dar şi lucrul măicuţelor care muncesc între pereţii mănăstirilor bucureştene asupra confecţionării icoanelor, coaserii veşmintelor bisericeşti, pictarea cu email a obiectelor de cult. Tabăra „Acasă la noi” a fost găzduită de Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul Bucureştiului”, Arhiepiscopia Bucureştilor şi Şcoala Centrală Bucureşti.

Un grup de elevi din acelaşi gimnaziu au beneficiat de odihnă în oraşul Caps, care a fost, de fapt, premiul mare obţinut prin participarea la proiectul „Mâini de aur”.

În fotografie: grupul din Izbişte, în faţa Universităţii din Bucureşti.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *